Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Maljevac gre na parado ponosa, ker ne skriva

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 17th junij 2023, 10:13 dop

“Minister Maljevac je prvi slovenski minister, ki ne skriva svoje istospolne usmerjenosti,” so danes sporočili iz ministrstva za solidarno prihodnost, ko so napovedali, da se bo minister jutri, v soboto, 17. junija 2023, udeležil prireditve Parada ponosa v Ljubljani.

Prisega Simona Maljevca za ministra za solidarno prihodnost Foto: DZ/Matija Sušnik

Iz ministrstva so opozorili, da je “kot dolgoletni aktivist za pravice LGBTIQ+ skupnosti v preteklosti Maljevac deloval v vodstvu organizacije Legebitra. Takrat je kot ključni deležnik v pripravi kampanje »Čas je za« predlagal spremembe družinskega zakonika in k njihovi končni uveljavitvi prispeval tudi kasneje – kot državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, še pred nastopom funkcije solidarnostnega ministra.”

Simon Maljevac (Levica) je ustanovil tudi zasebni zavod Inštitut 8. marec, ki ga vodi Nika Kovač. Ustanoviteljstvo je tik pred lanskimi volitvami prepisal na Alenko Kreč Bricelj.

O paradi ponosa so iz ministrstva sporočili še:

Prireditev se bo pričela ob 17. uri v AKC Metelkova mesto. Ob 18. uri se bo osrednja povorka od tam napotila proti Kongresnemu trgu, kjer se bo odvil preostanek programa. 

Ob tej priložnosti minister Maljevac predaja naslednje sporočilo:

»Parade ponosa so najprej res praznik in opomnik na boj za pravice LGBTIQ+ skupnosti, na enakopravnost in vključenost gejev, lezbijk, biseksualnih oseb, transspolnih oseb in ostale skupnosti, a so bistveno več. Opozarjajo, da v današnji družbi še vedno ostajajo skupine in posamezniki, ki jih družba potiska na rob, in da moramo v boju za resnično enakopravnost v družbi prehoditi še nekaj poti.

Mesec ponosa je zato tradicionalni prazniki splošne družbene solidarnosti. Čas, ko se oziramo naprej, za vključujočo družbo, za pravice LGBTIQ+ skupnosti, za delavske pravice, za podnebno pravičnost in za solidarno prihodnost.«

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu