Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Dušan Vučko odstopa iz DVK, Mujagićeva na tožilstvu dodatno o šikaniranju

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th oktober 2023, 08:57 dop

Nekdanja namestnica direktorja službe DVK Nina Mujagić je tožilstvu prejšnji teden predala dodatno dokumentacijo o šikaniranju na delovnem mestu, zaposlene na državni volilni komisiji pa je Dušan Vučko obvestil, da odpoveduje delovno razmerje, ker se bo prihodnje leto upokojil. Pisno je prejšnji teden v sredo obvestil tudi predsednika državne volilne komisije vrhovnega sodnika Petra Goloba, da z 31. oktobrom odpoveduje pogodbo o zaposlitvi, ker se želi po preteku trimesečnega odpovednega roka s 31. januarjem 2024 upokojiti. Celoten Vučkov dopis Golobu lahko preberete na koncu članka.

Vučko je delo direktorja službe DVK že doslej opravljal po izpolnitvi pogojev za upokojitev in je ob plači prejemal tudi že del pokojnine: dodatek k plači v višini štirideset odstotkov pokojnine. Je pa sicer še relativno mlad, rojen je leta 1964, a je bil nekoč policist, ti pa so imeli benificirano delovno dobo.

Zadnje dve leti so zaznamovali veliki kadrovski pretresi na DVK, najprej je službo na državni volilni komisiji po kroženju anonimke o spolnem nadlegovanju, ki jo je dobil tudi predsednik DVK Peter Golob, zapustila tajnica Silvija K. Trditve v anonimki, da bi se naj Vučko do nje vedel nespodobno, mi je Silvija, ko sem jo vprašal v telefonskem pogovoru, zanikala. V tistem času je Vučko zaposlil novo silo Tino Hrastnik, ki skrbi za odnose z javnostmi, pred tem pa je bila karierno najprej novinarka STA, pozneje pa piarovka LDS in tudi Gregorja Golobiča (LDS, Zares). Po lanskih volitvah poslancev pa je Vučko maja krivdno odpustil svojo dolgoletno namestnico Nino Mujagić zaradi zapletov, ker je bil na glasovnicah v eni od enot pomotoma natisnjen star grafični znak NSi Mateja Tonina, ki so ga vmes nekoliko modernizirali. Namesto nje je zaposlil Karolino Lužar, ki je bila v preteklosti sekretarka poslanske skupine Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, pozneje je delala za informacijsko pooblaščenko. Mujagićeva je Vučka, ki jo je krivdno odpustil, ovadila policiji zaradi šikaniranja, a so policisti odločili, da ne opažajo znakov kaznivega dejanja. A se na tožilstvu s tem niso strinjali in so zahtevali pridobitev dodatne dokumentacije, ki jim jo je Mujagićeva prejšnji teden tudi dostavila.

Nina Mujagić, predsednik DVK Peter Golob in direktor službe Dušan Vučko Foto: PJ

Vučko je bil v svoji karieri policist, pomočnik komandirja policijske postaje Radovljica, inšpektor za posebne naloge uprave za notranje zadeve Kranj, tajnik in direktor občinske uprave Občine Bohinj, poslanec LDS, nadomestni član Državne volilne komisije (2004–2011), direktor direktorata za upravne notranje zadeve notranjega ministrstva, ko ga je vodila Katarina Kresal (LDS), od avgusta 2011 pa je direktor (glavni tajnik) državne volilne komisije.

Celotno obvestilo o prekinitvi delovnega razmerja je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu