Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

V Belgorodu partizanski upor, sestreljen Mi-8, padel še en super lovec Su-35

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd maj 2023, 05:56 pop

Po sestrelitvi je v Črnem morju končal ruski Su-35 poročajo mediji v Ukrajini, v regiji Belgorod pa potekajo notranji spopadi v Rusiji in sestreljen je bil helikopter Mi-8. Zdi se, da so ga sestrelili notranji uporniki, lahko bi šlo za ruski helikopter. Ruski mediji poročajo, da bi naj šlo za skupine ukrajinskih saboterjev. Ukrajinske oblasti so zanikale, da bi bile z dogajanjem povezane. Angleški Guardian poroča o partizanih, ki so proti Putinu. Kaj se dogaja, je težko razumeti in preverjati, ker poteka tudi obveščevalna vojna. V delu regije izvajajo delno evakuacijo ljudi. Guverner regije Belgorod, ki meji na Ukrajino v Bližini Harkiva, je razglasil neke vrste izredno stanje zaradi terorističnega dogajanja.

https://twitter.com/SmartUACat/status/1660661128710569985

Informacijo, da so sestrelili letalo, ki je padlo v Črno morje, je na spletnih omrežjih zjutraj objavila ukrajinska vojska, a jo je pozneje umaknila. Sporočili so, da razlogi padca letala niso jasni in da čakajo na odziv ruske strani, ker je mogoče tudi, da je šlo znova za prijateljski ogenj. Su-35 je najsodobnejši ruski lovec, neke vrste T-90M, če bi šlo za tank. Ruska vojska sicer trdi, da ima še sodobnejše letalo, a kot tank T-14 Armata je bil tudi ta v spopadih doslej povsem nevidne vrste.

S sestrelitvijo še enega Su-35 se nadaljuje serija padcev ruskih reaktivcev in helikopterjev daleč od frontne črte. Pred tem so v regiji Brjansk, ki meji na Ukrajino in Belorusijo, v nekaj minutah padli Su-34 in Su-35 in še dva helikopterja Mi-8. Skupaj je po poročanju ruskih medijev umrlo devet ljudi. Zdaj bi naj bil še en Su-35 sestreljen južneje in znova 50 kilometrov od fronte črte.

Neuradno je slišati, da bi lahko bili v sestrelitve ruskih letal in helikopterjev zadnje čase vpleteni tudi moderni sistemi protizračne obrambe, ki so jih dobili in jih že uporabljajo Ukrajinci.

To bi lahko bil razlog, da je Rusija poskušala s pravo točo različnih raket onesposobiti sistem Patriot v Kijevu, a jim to ni uspelo. Vsaj eno od ruskih letal bi naj bilo sestreljeno s pomočjo tega sistema, ki sicer ni v prvi vrsti namenjen uničevanju letal. V napadu na sistem Patriot v Kijevu je prišlo le do manjše škode, ki so jo odpravili kar na kraju samem.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu