Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Necenzurirani Modic od Pašek Šetinčeve dobil 9.333 evrov, preganjajo pa Požarja

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th april 2023, 02:30 pop

Novinar Portala Necenzurirano Tomaž Modic je kot samostojni podjetnik iz državnega zbora za pomoč poslanki Svobode Mojci Pašek Šetinc pri preganjanju medijev, ki so blizu opoziciji, doslej prejel 9.333 evrov honorarja. Nazadnje mu je marca za delo za preiskovanje medijev za vladajoče parlament izplačal 3.623 evrov. Posebej zanimivo je to honoriranje, ker ta preiskovalna komisija preiskuje konkurente portala vladne Svobode Necenzurirano, kjer je Modic uradno v službi. Portal Necenzurirano so po vzporednih podjetjih v preteklosti financirali danes vladajoči politiki, tudi premier Robert Golob, ki še do danes ni pojasnil, zakaj je podjetju SEE M. & C, ki ga je ustanovila in vodila nekdanja novinarka Necenzurirano, danes pa generalna sekretarka njegove stranke Vesna Vuković, iz državnega GEN-I nakazal 103.000 evrov. Ukinil je to vzporedno podjetje konec lanskega leta urednik portala Necenzurirano Primož Cirman kot zadnji lastnik.

Danes je novinar Bojan Požar, ki je lastnik portala Pozareport, opozoril, da je preiskovalna komisija, ki jo vodi poslanka Svobode Pašek Šetinčeva, od finančne uprave zahtevala preiskavo njegovega podjetja in s tem medija. Ker je finančna uprava podrejena vladi in je vlada Roberta Goloba po prevzemu oblasti tam tudi nastavila svojega direktorja, je precej verjetno, da gre za zlorabo oblasti, ko z večino, ki jo imajo poslanci vladnih strank, zlorabljajo parlamentarno preiskovalno komisijo za pritisk na davčno upravo, da bi šikanirala do vlade kritični medij in mu s tem oteževala delo.

Vodenje preiskovalne komisije se Mojci Pašek Šetinc splača, za to dobi poseben dodatek. Zaradi tega je med bolje plačanimi poslanci. Na 17 mestu je. Na vrhu je predsednica Urška Klakočar Zupančič s 6.021 evri. Prejšnji teden je Pašek Šetinčeva dobila bruto 5.054 evrov plače. V začetku mandata pa brez dodatka več kot 500 evrov manj. Julija za junij lani denimo 4.454 evrov. Najslabše plačana poslanca, ki sta edina dobila odtenek manj kot štiri tisoč evrov bruto, sta Lucija Tacer (Svoboda) in Lenart Žavbi (Svoboda, prej Levica). Žavbi je bil pred lanskimi volitvami funkcionar Levice (sekretar ljubljanskega odbora) Luke Meseca, a je prestopil k stranki, ki ji je bolje kazalo. 23 let star Žavbi (rojen leta 1999) je sin novinarja Aleksandra Lucija, ki zadnja leta piše za Nedeljski Dnevnik, njegov polbrat je nekdanji novinar Dela, nekoč predsednik društva novinarjev, zadnja leta pa urednik Mladine Gregor Repovž. Žavbi je eden od preiskovalcev komisije vladajočih strank za nadzor do vlade kritičnih in nazorsko bolj desnih medijev, ki jo vodi Mojca Pašek Šetinc.

Kako je vse tudi družinsko povezano pa kaže še, ker je soprogo urednika portala Necenzurirano Primoža Cirmana Petro Bezjak, ki je bila kot Mojca Pašek Šetinc prej zaposlena na TVS, po volitvah Robert Golob zaposlil kot vodjo Urada za informiranja in komuniciranje vlade (Ukom).

Lucija Tacer (Svoboda) in poslanec Lenart Žavbi (Svoboda, prej Levica)
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu