Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Klakočarjeva: Ne cepetajte zaradi Afrike, saj vas bom drugič vzela s sabo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th april 2023, 02:31 pop

“Poslanec Reberšek, jaz vem, da ste si želel iti zraven z mano. Žal, povabila sem nekoga drugega. Meni je iskreno žal. Zato ne cepetati tamle in biti ves jezen zaradi te Afrike. Saj vas bom mogoče drugič povabila. Prosim, da se umirite glede tega in nehate tamle zganjati cirkus. Vas pa, predsednica, prosim, da poslancem, ki razpravljajo, poveste, da naj se držijo teme, teme interpelacije,” tako je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič (Svoboda) proceduralno zahtevala, naj predsedujoča Nataša Sukič (Levica) ukrepa proti poslancu Aleksandru Reberšku (NSi), ki se je pred tem v interpelacijski razpravi začudil, kako mu lahko iz vladne strani očitajo populizem pri zavzemanju za čisto vodo tisti, “ki se promovira z rdečimi petkami, ki hodi na safari v Afriko na državne stroške…”

Urška Klakočar Zupančič Foto: DZ/Matija Sušnik

Klakočar Zupančičevo je Reberšek verjetno omenil tudi, ker mu je v začetku tedna izrekla opomin, ker je med poslanskimi vprašanji premieru Robertu Golobu o gradnji kanalizacijskega voda Zorana Jankovića čez vodovarstveno območje v Ljubljani na mizo postavil vrč čiste vode. Za čisto vodo se mu je premier zahvalil, Klakočar Zupančičeva se je razhudila in mu izrekla opomin, češ da se to ne sme, odnesel pa je vrč, ker Reberšek to ni bil pripravljen, minister za zdravje Daniel Bešič Loredan (Svoboda).

Predsedujoča Nataša Sukič je Klakočar Zupančičevo pozvala, naj ne krši poslovnika s postopkovnimi predlogi proti Reberšku, kako ga bo prihodnjič vzela v Afriko, ki to niso, hkrati pa je vse pozvala, naj se držijo teme interpelacije. Ko gre za Afriko je v delegacijo Klakočar Zupančičeva povabila Janeza Cigler Kralja (NSi), ki pa vabila ni sprejel.

Aleksander Reberšek (NSI) Foto:DZ/Matija Sušnik

Reberšek je pred nenavadnim odzivom Klakočar Zupančičeve v interpelacijski razpravi dejal:

“Zakoni so sicer napisani za vse, veljajo pa samo za nekatere. Med tem časom, ko danes mi tukaj govorimo, pa bomo govorili še cel dan, do večera in tako naprej, Zoran Janković dela, on še vedno dela, Zoran Janković gradi, gradi brez gradbenega dovoljenja, gradi brez okoljevarstvenega soglasja in gradi brez celostne presoje vplivov na okolje. Veste kaj je tukaj zanimivo? Če si upaš to v državnem zboru povedati, postaviti poslansko vprašanje, na to temo, da bi tisti, ki imajo škarje in pa platno v rokah, to zdaj tudi ustavili, ne, če se pod to vlado zavzemaš za čisto pitno vodo, si v tem hramu demokracije označen za populista. Zelo zanimivo je to, da ti to nekdo reče, vladni predstavnik, ki se promovira z rdečimi petkami, ki hodi na safari v Afriko na državne stroške… Da te taki ljudje označujejo za populista. Vladni predstavniki. To pa je zelo zanimivo. Je pa zelo zaskrbljujoče in to pa je zaskrbljujoče, da vlado, predsednika vlade, pa vse ostale, veliko bolj razburi vrč čiste pitne vode, kot bi ga moglo razburit to, da nekdo v Ljubljani napeljuje kanalizacijo, fekalije, čez čisto pitno vodo, čez vodovarstveno območje.”


--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu