Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Golob: Izbrali smo daljšo in strmejšo pot. Simič: običajno so bolj strme poti krajše

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 9th april 2023, 09:06 pop

“Velika noč je praznik novega življenja in upanja. Verujočim želim, da bi globoko doživeli vstajenjsko sporočilo, vsem pa, da bi v tem posebnem času, ko se dnevi daljšajo in se narava prebuja, našli energijo in pogum,” je v velikonočni poslanci sporočil premier in predsednik največje parlamentarne stranke Robert Golob (Svoboda). Voščilo je na spletu objavil tudi predsednik največje opozicijski stranke Janez Janša (SDS). Že prej pa s podpisom celjskega škofa Maksimilijan Matjaža slovenski škofje. Lepe praznike vsem želi tudi Spletni časopis.

Golob: Izbrali smo daljšo in strmejšo pot

Premierovo voščilo vsebuje tudi politični del, zapisal je namreč tudi: “Velikokrat govorim o pogumu, ker je pogum za našo vlado vrednota in zaveza. Vztrajali bomo na poti snovanja in uvajanja sprememb, ki bodo izboljšale življenje državljank in državljanov. Začeli smo s prenovo zdravstvenega sistema, plačnega sistema v javnem sektorju ter s pripravo izhodišč za prenovo davčnega sistema. Gre za področja, na katerih je dolga leta zmanjkalo prav poguma za temeljitejše in celovitejše ukrepe. Pogum pa ni potreben le za uvajanje sprememb, temveč tudi za pošteno in iskreno soočenje različnih pogledov. Ko je družbeni dialog odprt, je naporen. Ko je jasen, je včasih tudi glasnejši. Ampak samo odprt in jasen dialog nas bo pripeljal do premišljenih, delujočih rešitev. Te bomo sprejeli z najširšim možnim soglasjem in bodo imele dolgoročni vpliv na srečo in blagostanje naših in prihodnjih generacij. V vladi se zavedamo, da izbiramo daljšo in strmejšo pot ter smo hvaležni državljankam in državljanom, ki dan za dnem s strpnostjo in predanostjo delu, ustvarjanju in medčloveškim odnosom ohranjajo in gradijo uspešno in solidarno Slovenijo.”

Celotna poslanica premiera je dostopna tukaj.

Na sporočilo šefa vlade, se je začudeno odzval nekdanji direktor finančne uprave Ivan Simič

Janša: Spet je na vrhu

Na manj političen način je voščil predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša (SDS):

Slovenski škofje pa so v velikonočnem voščilu zapisali:

“Dragi bratje in sestre v Kristusu! Praznujemo najlepši in največji praznik človeštva, praznik zmage življenja nad smrtjo, praznik velike noči. Jezus je svoje učence že pri zadnji večerji povabil, da jih bo po vstajenju pričakal na gori v Galileji. Tam se jim bodo odprle oči, da bodo lahko videli dlje in spoznali pomen dogodkov, ki so se zgodili v Jeruzalemu. Gora je bila že v Stari zavezi kraj, kjer se Bog razodene Mojzesu in mu izroči deset besed, da bi lahko človeštvo živelo v zavezi miru s Stvarnikom in med seboj. Na gori in ob njej so se preroki in ljudstvo učili prepoznavati njegovo moč in lepoto, ki jih presega, a vendar privlači, ker v njej slutijo tudi svoj lastni izvor in cilj. Tri od svojih učencev je Jezus pred trpljenjem popeljal na goro, kjer jih je pokril oblak in so v njem zaslišali glas: »Ta je moj ljubljeni Sin, ki sem ga vesel. Njega poslušajte«. Prepoznali so Boga kot Očeta, ki mu je mar za vsakega od njih. Pot na goro in spust z nje je podoba človeškega življenja. Pomaga nam razumeti velikonočno skrivnost. Bog ne odpravlja trpljenja in smrti, obsije pa z lučjo ti dve skrivnosti človeškega bivanja. Ta luč je njegov klic in obljuba, da bo z nami vse dni do konca sveta. Vendar ne v obliki sile in moči, pred katero bi moral človek trepetati, ampak v podobi bližine in lepote, v kateri se človek počuti ljubljen in varen. Z vstopom Božjega Sina v človeško smrt, sta tudi smrt in trpljenje postala del poti iz starega v novo, iz človeškega v Božje. Po tej poti ne hodimo sami, ampak v tesni navezi z Njim, ki pozna pot in gleda cilj. Dragi bratje in sestre, to vero v moč in lepoto Božjega življenja želimo škofje deliti z vsemi prebivalci naše domovine ter z vsemi rojaki v zamejstvu in po svetu. Naj veselje velikonočnega praznika okrepi vse ostarele, bolne in osamljene, vse begunce in nemočne ter vse, ki ste daleč. Kristus je vstal in živi za vse. Aleluja!”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu