Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Čestitka ob 8. marcu, še posebej Evi

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th marec 2023, 03:45 pop

Na mednarodni praznik žensk, ki je bil v preteklosti pri nas in v državah sovjetskega bloka poimenovan tudi Dan delovnih žena, je Eva v nekdanjem deželnem dvorcu, ki je simbol Univerze v Ljubljani, izrekla prisego, ki jo je v grščini napisal Hipokrat. Ali kak njegov učenec. V Spletnem časopisu o zelo osebnih stvareh praviloma ne pišem, a tokrat bom, ker imam slabo vest, da sem ji premalo pomagal. Novinarji in uredniki nismo vedno najboljši starši in tudi ne v oporo otrokom vedno, ko bi morali biti. In Eva ima oba starša iz tega ne vedno prijaznega in preprostega poklica.

Ker je 8. marec hkrati še poseben dan, pa se v imenu Spletnega časopisa zahvaljujem še vsem drugim ženskam, ki s trdim delom, pametjo in lepoto nosite večji del temeljev našega sveta in mu dajete smisel.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu