Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Parsifal: Ruparjev Glas upokojencev v DZ

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:47 pop

Kako pomembno je, o katerih strankah anketarji vprašujejo, je pokazala meritev, ki jo je opravila agencija Parsifal. Rezultate je včeraj objavila Novo24TV. Med stranke, ki jo agencije običajno merijo, so dodali Glas upokojencev Pavla Ruparja. Nekdanji poslanec SDS Rupar, ki se je z največjo opozicijsko stranko razšel, je vodil proteste, na katerih so se v Ljubljani zbrali številni upokojenci. Zaradi tega so ga v številnih medijih, ki so blizu vladnim strankam, močno napadali. Po anketi, ki jo je opravila agencija Parsifal bi se, če bi bile volitve te dni, uvrstil v državni zbor s 6,2 odstotnim deležem.

Rupar s svojo stranko, ni veliko zaostal za SD Tanje Fajon. Grafično prikazujem primerjavo z zadnjo meritvijo Ninamedie, ki za Dnevnik preverja podporo le za pet strank v državnem zboru, in z volitvami poslancev, ki so bile pred slabim letom.

V grafikah in članku so deleži podpore strankam preračunani tako, da so upoštevani le za stranke opredeljeni volivci. Med te štejem tudi izbiro “druge” stranke.

Izvirni rezultati, ki vključujejo tudi tiste, ki ne bi šli na volitve, ki ne vedo in podobno, kot jih je objavila Nova24TV, so takšni:

Izvirni deleži podpore različnih raziskav, kot so jih objavili mediji, ki so temelj preračunov, so takšni (s klikom lahko vse preglednice povečate):

Vse podatke, ki so bili temelj za preračunavanje, navajam, ker to olajša razumevanje razlik med meritvami in ker omogoča preverjanje, če je prišlo pri prenosu in obdelavah podatkov morebiti do napak.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu