Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ruski T-72B3 in angleški Spartan v spopadu z ruskimi okupatorji pri Bahmutu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:17 pop

Ruska okupacijska vojska skupaj z zasebnimi plačanci iz skupine Wagner po nekaj premora ponovno poskuša obkrožiti in zasesti Bahmut. Kljub nasvetom in pričakovanjem, da se bo Ukrajinska vojska umaknila iz tega mesteca, ki se vrstijo že več mesecev, Ukrajinci vztrajajo pri obrambi, ki povzroča velike izgube ruski vojski, ki je na to območje skoncentrirala veliko svojih sil in tja preusmerila tudi veliko orožja in streliva. Velike izgube imajo tudi Ukrajinci. Bahmuta do danes zjutraj Rusi še niso uspeli obkrožiti ali osvojiti. Potekajo srditi spopadi v okolici in tudi vse bliže centru. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je o teh spopadih včeraj po posvetu z vojaškimi poveljniki sporočil, da so težki in zelo boleči, a to so spopadi, v katerih bo odločeno o prihodnosti Ukrajine in v teh spopadih Ukrajina zaradi tega mora prevladati.

Da je zasebne vojska Wagner prodrla v del mesta, kaže posnetek skupine plačancev iz industrijskega območja, kjer je decembra ob obisku Bahmuta branilce mesta pozdravil Zelenski.

Na posnetku brutalnih spopadov ukrajinska vojska za pregon rusko okupatorjev iz utrjenih obrambnih položajev v okolici Bahmuta ob moderniziranem tanku ruskega izvora T-72B3 uporablja britanski oklepnik FV103 Spartan, ki so po videzu skoraj enaki ameriškemu FV102 Striker, ti so tudi v Ukrajini. Razlika je v oborožitvi, ameriška vozila lahko izstreljujejo tudi rakete. Slabih deset ton težkega Spartana upravljajo trije vojaki, še štiri praviloma prevaža za pomoč. Na posnetku lahko vidimo, kako vstopijo v utrjene ruske jarke. Velika Britanija je Ukrajini podarila 35 teh vozil še v času premiera Borisa Johnsona. Podarjeni so bili v paketu 120 različnih oklepnih vozil. Še 50 Spartanov bi lahko v Ukrajino prišlo letos.

https://twitter.com/markito0171/status/1635309381788274689

Ruska stran ima s svojim tanki in oklepniki precejšnje težave z ukrajinskimi droni. Posnetek, ki je preveden v angleščino, kaže, kako ruski vojak razočarano opisuje, kako so jim droni, kakršnih sami nimajo, razstrelili dva T-72B3 tanka:

Kako je videti rusko “osvobajanje” Bahmuta, ki poteka že dolge mesece, in kakšne so posledice, kaže posnetek

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu