Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Golobovi z novo taktiko: zdaj je že Urška Bačovnik kriva za njihove težave

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 14th marec 2023, 10:04 dop

V škandalu ob nenavadnem plačilu makedonske družine vrhunskemu kirurgu Romanu Bošnjaku, ki je znova pokazal, kako neurejeno je slovensko državno zdravstvo, so vladajoči politiki Roberta Goloba in z njimi povezani mediji in novinarji, znova uporabili taktiko preusmerjanja pozornosti. Gre za taktiko vpitja, da je v ozadju Janez Janša. Tokrat celo njegova soproga Urška Bačovnik, ki je po poklicu zdravnica. Nazadnje je ta propagandni trik Robert Golob uporabil ob vprašanju, zakaj je iz GEN-I veleposlaniku Kosova Martinu Berishaju nakazal dva milijona evrov na zasebno podjetje. Pojasnilom se je izmaknil s trditvijo, da je Berishaj prijatelj Janše in s kazanjem slike, kako se veleposlanik rokuje z Janšo. S tem ni nič pojasnil. A številni novinarji, ki pri nas ne slovijo po bistroumnosti, Golobu praviloma gladko nasedejo. Ne le tisti, s katerimi je v preteklosti poslovno sodeloval in jim na zasebna podjetja kot direktor GEN-I nakazoval denar.

Janša je zanikal, da bi bil z veleposlanikov Kosova v kakšnem odnosu prijateljstva. Nakazoval pa iz GEN-I Roberta Goloba povsem zanesljivo ni nič Janša. Golob je bil tam direktor.

Zdaj so podobno iz Gibanja svoboda razširili, da bi naj bil vrhunski kirurg Bošnjak v sorodstvu s soprogo Janeza Janše. S pojasnjevanjem težav z nenavadnim plačilom morebitno sorodstvo nima povezave. Razen, da se ustvari tak vtis z umazano medijsko propagando. Povrhu je sorodstvena vez celo izmišljotina.

Janša je opozoril, da je s kirurgom povezan manj kot je Robert Golob z bivšimi od svoje spremljevalke Tine Gaber, ki je bila v preteklosti spremljevalka številnih zanimivih lobistov, politikov in poslovnežev, tudi takšnih precej sumljivega slovesa.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu