Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

V Moskvi alarm pred zračnimi napadi, eksplozija v skladišču Rosnefta ob Črnem morju, v zraku neznani leteči predmeti

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:16 pop

Več ruskih medijev je zaradi nevarnosti zračnega napada pozvalo prebivalce Moskve in Leningrada, da naj se umaknejo v zaklonišča. Podobna opozorila so donela tudi po medijih na ukrajinskem Krimu, ki so ga Rusi okupirali. Ti alarmi po radijski in televizijskih omrežjih bi lahko bili, tako se zdi, tudi posledica dejavnosti hekerjev, ki so prevzeli signale ruskih radijskih in televizijskih postaj in predvajali “poseben program”. Iz Rusije pa prihajajo poročila o požaru v Rosneftovem skladišču nafte ob Črnem morju, ki se je po poročanju medijev v Rusiji začel po polnoči. Začasno pa so vse polete ustavili z letališča v Sankt Peterburgu (nekoč Petrograd in Leningrad), ker so v zraku zaznali “neidentificirane objekte”. V bližini Moskve pa se je zrušil ukrajinski dron.

Prebivalci v okolici Rosneftovih skladišč so povedali, da so v krajšem času slišali dve eksploziji, razbilo je tudi okna bližnjih stavb. Lokalne oblasti trdijo, da so požar v eni od stavb omejili, naftnih rezervoarjev bi naj ne prizadel, razlitja naftnih derivatov ni bilo, prav tako ne žrtev.

Kraj dogodka je označen na zemljevidu:

Po poročanju spletnih portalov v Ukrajini bi lahko šlo za napad z droni. Na družabnih omrežjih to odmeva tako:

V bližini Moskve pa je ob energetskem objektu strmoglavil ukrajinski dron. Kraj je več kot 600 kilometrov oddaljen od meje z Ukrajino. To, če je res prepotoval takšno razdaljo, kaže, da protizračna obramba v Rusiji ni najbolj učinkovita.

Kaj je bilo v zraku nad mestom, ki je bilo nekoč znano kot Petrograd in Leningrad, pa še ni jasno, je pa bilo preusmerjenih veliko letov.

Na fronti se premiki še naprej dogajajo v okolici Bahmuta, kjer ruska vojska zavzema dodatna ozemlja, kar počnejo že več mesecev. Znova je slišati ugibanja, da bi se ukrajinska vojska lahko iz tega mesta umaknila, da prepreči obkolitev in zajetje svojih vojakov. Podatki, ki kažejo, da se je intenzivnost spopadov v celoti v primerjavi s prejšnjimi tedni nekoliko zmanjšala, so takšni:

Čeprav so Ukrajinske ocene števila onesposobljenih ruskih vojakov, oklepnikov in druge tehnike nekaj nižja kot prejšnje tedne, pa so številke še vedno visoke, posnetki z bojišč pa kažejo srditost spopadov. Na enem od posnetkov je rusko oklepno vozilo, ki se na pokopališču ruskih oklepnikov v okolici Vuhledarja poskusi prebiti, kar so poskušali številni oklepniki že prej, a se sčasoma ustavi, ko zapelje čez več min in ga zadene tudi, tako se vsaj zdi, protiraketni izstrelek.

Originally tweeted by 🇺🇦 Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) on 27. February, 2023.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu