Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Luknjičava obramba: Droni spet daleč v Rusiji, trije mrtvi vojaki v oporišču Engels

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th december 2022, 08:47 pop

Trije ruski vojaki so umrli, ko je ruska protizračna obramba pred nekaj urami sestrelila dron, ki se je približeval letalskemu oporišču ruske vojske Engels v regiji Saratov, poroča ruska tiskovna agencija. O zvoku dveh eksplozij v tej letalski bazi poročajo ruski in ukrajinski mediji. Oporišče je od meje med Rusijo in Ukrajino oddaljeno več kot petsto kilometrov. Od tam vzletajo letala za raketiranje Ukrajine. Ni čisto nujno, da so drona Rusi res sestrelili, možno je tudi, da je napad Ukrajincem uspel. Že to, da je priletel do letalske baze, pa je hud udarec, ki kaže luknjičavost ruske obrambe. V tem letalskem oporišču so tudi bombniki, ki lahko izstreljujejo nuklearne izstrelke.

Posnetek zvoka eksplozij in kako so zadonele sirene za nevarnost, si lahko ogledate in prisluhnete tukaj:

O ukrajinskem napadu na letalsko oporišče Engels, kjer vzletajo strateški bombniki, leži pa v bližini mesta Saratov, sem v Spletnem časopisu poročal že pred nekaj tedni, ko je bil tam v podobnem napadu poškodovan štirimotorni bombnik tu-95. Ta letalska baza je daleč od krajev spopadov v Ukrajini, več kot 500 kilometrov od meje z Ukrajino, ruske pilote tam šolajo od leta 1930, ko so tudi začeli graditi danes veliko letalsko oporišče.

Bombnik tu-95, ki je bil poškodovan pred dvema tednoma, zaradi propelerjev slovi kot precej glasno letalo. Oporišče je imenovano po nemškem komunističnem filozofu.

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu