Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

JANKOVIČ-GOLOBOVA MAŠKARADA Z JENULLOM IN JARČEVO

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 27th november 2023, 12:37 pop

Danes naj bi potekala stavka bolnikov, njen samooklicani vodja je Jaša Jenull, dejansko skrajni levi politični aktivist, sin vrhovnega državnega tožilca Hinka Jenulla, ki me je v času, ko sem bil notranji minister leta 2012/2013 pristojen tudi za tožilstvo, vedno in povsod imenoval »moj minister«, pa si mislite o tem kar si hočete. Ob njem je Teja Jarc, znamenita leva politična aktivistka, hči Srečka Jarca, visokega policijskega uradnika, ki je bil v času mojega ministrovanja na notranjem ministrstvu zadolžen za odnose s policijskima sindikatoma. In zakaj v naslovu zapisan naslov maškarada? Odgovor je precej enostaven in preprost.

Na maškaradi, tisti pravi pustni, nastopajo maškare z zakritimi obrazi in izražajo to kar si sicer želijo, pa tega v realnem svetu ne želijo. A pri nas ni nič tako kot je v običajnem svetu ali celo med maškarami.

Maškarada vladajočih

Danes je v več mestih po Sloveniji potekala tako imenovana stavka pacientov. Mirne duše lahko zapišem, da gre za maškarado in ne za stavko. Za tako trditev obstaja več razlogov. Pa si jih poglejmo.

Stavko pacientov organizirata Jaša Jenull, skrajni levičar, pomaga mu še bolj skrajna leva politična aktivistka Teja Jarc, ob njiju se pojavlja Dušan Keber, nekdanji zdravstveni minister, še bolj znan po tem, da s pogodbami za svetovanje zdravstvenemu ministrstvu služi desetine tisočev evrov.

Da bi bila maškarada še hujša je potrebno povedati, da na njej sodelujejo tudi ministri in poslanci Levice (Luka Mesec, Miha Kordiš, Matej T. Vatovec….) kot tudi poslanci Gibanja svoboda (Mojca Pašek Šetinc, Bon Klajnškova in drugi), javno jo podpira tudi vodja poslanske skupine SD Jani Prednik, kar me je precej presenetilo, simbolno se s prekrižanima obližema pridružuje tudi predsednica države Nataša Pirc Musarjeva. To pa še ni vse, na protestu bolnikov sodeluje tudi sam sončni kralj, sicer predsednik vlade Robert Golob. Tudi to še ni vse, glavni organizator Jenull poudarja, da stavka pacientov ni usmerjena proti vladi niti proti zdravnikom. Proti komu torej je usmerjena?

Ste me sedaj razumeli, zakaj trdim, da je to maškarada in ne stavka. V normalnih razmerah je normalno, da neka družbena skupina protestira proti nečemu, po navadi proti odločitvam vlade ali kaj podobnega. Pri nas pa koalicijski poslanci skupaj s predsednikom vlade in Jenullom protestirajo proti samemu sebi, drugače si njihovega početja ni mogoče razlagati, saj je za stanje pravic pacientov odgovorna prav vlada in koalicija in nihče drugi.

Ve se kdo je šef

Včerajšnja tiskovna konferenca, na kateri so nastopali predsednik vlade Robert Golob, ljubljanski župan Zoran Janković in zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan, je povedala vse in še več o stanju v slovenski politiki. Nekaj dni pred tem so letele različne a ostre »puščice« (besede) med Jankovičem in Bešič Loredanom. Slednji je Jankoviča obtoževal tudi tega, da namerava nekatere zdravstvene domove prodati. Znotraj poslancev Golobovega gibanja svoboda, so bili kar navdušeni nad tem, kako Bešič Loredan secira Zorana Jankoviča.

Toda po tiskovni konferenci Goloba, Jankoviča in Bešič Loredana, ki je bila posledica sestanka pri Golobu, zahteval pa ga je Jankovič, je spet vse na svojem mestu. Zdravstveni minister Bešič Loredan, se je Zoranu Jankoviču pred kamerami opravičil kar dvakrat. Robert Golob pa je tam stal kot mumija, mimika na njegovem obrazu in pogledi z očmi pa so povedali vse in še več. Jasno je bilo, da sta se tako Robert Golob, ne pozabite, da gre za predsednika vlade, kot minister za zdravje Bešič Loredan, le in samo poklonila svojemu šefu Zoranu Jankoviću. Brez njega in njegove podpore Golobovemu Gibanju svoboda, te vlade morda sploh ne bi bilo. Vse je torej na svojem mestu, ve se kdo je šef. To nista ne Golob in ne Bešič Loredan. To je Zoran Janković. Je pa vso to dogajanje pomemben korak k odhodu. Ne le Bešič Loredana. Tudi Roberta Goloba. 

Vinko Gorenak Foto: DZ

Vinko Gorenak je bil za poslanca SDS izvoljen leta 2008, 2011 in 2014, bil je notranji minister in državni sekretar na notranjem ministrstvu in v kabinetu premiera. To delo je opravljal tudi v zadnji vladi Janeza Janše. Od zamenjave vlade po aprilskih volitvah je upokojenec.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu