Site icon Spletni časopis

Za novo leto je zadnjih pet let s Falconom letala le Urška Klakočar Zupančič

Urška Klakočar Zupančič z Wolfgangom Sobotko, levo od Sobotke je njegova soproga Marlies Sobotka, desno od Klakočar Zupančičeve pa generalna sekretarka državnega zbora Uršula Zore Tavčar Foto: Parlamentsdirektion/Johannes Zinner

Zadnjih pet let je za novo leto s Falconom letala le Urška Klakočar Zupančič. To kažejo preglednice obrambnega ministrstva, ki so jih objavili po prošnji, da mi posredujejo podatke o vseh poletih s Falconom v letošnjem letu. Na obrambnem ministrstvu so objavili podatke za zadnjih pet let. Zahtev za podatke iz različnih medijev je bilo veliko, so pojasnili. Poleta na Dunaj za novo leto v pregledih za zadnja leta ni. Bo v pregledu za letošnje leto. Včeraj je predsednica državnega zbora pojasnila, da je na Dunaj potovala na državniški obisk in da namen ni bil le novoletni koncert: imela bi naj tudi daljše bilateralne pogovore. A zdi se, da je to bilo bolj za javnost, ker se je po koncertu hitro vrnila nazaj v domovino in časa za veliko več kot kosilo verjetno ni bilo. Koncert se je končal nekaj pred 14. uro, Falcon je nazaj v Slovenijo odletel tik pred 17. uro.

Urška Klakočar Zupančič z Wolfgangom Sobotko, levo od Sobotke je njegova soproga Marlies Sobotka, desno od Klakočar Zupančičeve pa generalna sekretarka državnega zbora Uršula Zore Tavčar Foto: Parlamentsdirektion/Johannes Zinner

Kako ocenjujete polet Urške Klakočar Zupančič z vladnim reaktivcem na novoletni koncert na Dunaj?

View Results

 Loading ...

Na družabnih omrežjih je bilo na državniški obisk Klakočar Zupančičeve na Dunaju čez novo leto precej ogorčenih odzivov. Denimo, takšnih:

Statistični pregled, ki so ga predstavili na MO, kaže, da je bilo največ poletov s Falconom v letu 2021, kar je logično, država je med 1. julijem in 31. decembrom 2021 predsedovala svetu EU, s čemer so povezane številne mednarodne obveznosti. Statistično so podatki o rabi Falcona zadnja leta takšni:

Da zadnjih pet let letalo med 25.11 in 6.1. nikoli ni bilo v rabi, kažejo preglednice, ki si jih lahko ogledate tukaj: vir.

Spisek vseh potovanj za lansko leto, prvi polet je bil 7. januarja, zadnji pa 23, decembra, je takšen:

Copyright secured by Digiprove © 2023 Peter JančičAll Rights Reserved  
Exit mobile version