Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ministri množično odstopajo, funkcije jim ugašajo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th januar 2023, 10:13 dop

O odstopih ministrov za infrastrukturo Bojana Kumra (GS) in ministra za izobraževanje Igorja Papiča (GS) je premier Robert Golob (GS) danes obvestil državni zbor, so sporočili iz Golobovega kabineta in opozorili, da je premier ugotovil še, da so zaradi spremembe zakona o vladi prenehale ministrske funkcije ministru za gospodarstvo Matjažu Hanu (SD), ministru za okolje in prostor Urošu Brežanu (GS) in ministroma brez resorja Emiliji Stojmenovi Duh (GS) in Aleksandru Jevšku (SD). Ker je že pred tem odstopila Tatjana Bobnar (GS) s tem od štirinajstih ministrstev brez šefov ostaja pet ministrstev, od skupaj 17 ministrov pa jih bo brez funkcije sedem. Strankarsko gledano med odstopljenimi in tistimi, ki jim prenehajo funkcije, ni le ministrov najmanjše Levice. Po prvih načrtih bi moral sicer odstopiti tudi minister za delo Luka Mesec in prevzeti novo ministrstvo za solidarno prihodnost. A si je premislil. Spremembe so posledica referenduma, na katerem je večina volivcev odločila, da Robert Golob potrebuje dodatna ministrstva:

Ministrov bo več, a najprej brez pristojnosti in denarja

Z odstopi in prenehanji mandatov začenja nastajati vlada, ki bo imela namesto 14 kar 19 ministrstev, delovala pa bo rekonstruirana vlada povsem šele, ko bo parlament s spremembo zakona popravil še pristojnosti novih ministrstev in jim z rebalansom proračuna prerazporedil tudi denar.

Spremembe pristojnosti, ki so precej zapletene, bodo takšne:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu