Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Obstrukcija SDS, ker je večina v DZ spet ubrala bližnjico

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th januar 2023, 10:15 dop

Ne nasprotujemo ali ugovarjamo rezultatu referendumov, ugovarjamo pa postopkom po odločanju ljudstva, je vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec pojasnila, zakaj bodo poslanci največje opozicijske stranke obstruirali razglasitev rezultatov referendumov. Godčeva je opozorila, da je državna volilna komisija po glasovanju močno skrajšala postopke ugotavljanja rezultata, zdaj pa večina v državnem zboru ne bo počakala niti toliko, da bi bila odločitev vrhovnega sodišča vročena Ladislavu Trohi, ki se je pritožil čez izvedbo referendumov. Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič (GS) je na očitek odgovorila, da je vročitev Trohi nepomembna, saj na odločitev vrhovnega sodišča pritožba ni mogoča. Po odhodu poslancev SDS je rezultate referendumov Klakočar Zupančičeva že razglasila.

Vladajoči so v državni volilni komisiji in zdaj v državnem zboru hiteli, da bi do novega leta obveljal zamik dodatne skrbi za starejše, da bi lahko čim prej odstavili vodstvo RTV Slovenija, potem pa nastavili svoje in da bi premier lahko že predlagal večjo rekonstrukcijo vlade in poslej imel pet ministrstev več. Na nenavadno naglico tudi na vrhovnem sodišču se je predsednik SDS Janez Janša odzval tako:

Rezultat je bil najbolj tesen prav pri referendumu o inflaciji in prerazporeditvi pristojnosti ministrstev. Tak rezultat je danes razglasila večina:

Poslanci Svobode, ko Jelka Godec (SDS) napoveduje obstrukcijo Foto: DZ Matija Sušnik

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu