Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šarec zaradi dolgega jezika okaral Bratuškovo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd november 2018, 03:13 pop

“Izjave posameznih ministrov o tako občutljivih temah niso primerne,” je premier Marjan Šarec po seji vlade okaral infrastrukturno ministrico Alenko Bratušek (SAB), ki je pri drugem tiru na lastno roko ocenjevala in urejala dogovore s sosednjo Madžarsko in sosedom celo sporočala, da jih ne potrebujemo in da jim ne bomo dali morja. Premier je protestiral tudi proti licitiranju pri pravicah upokojencev, kjer je bila tudi glasna Bratuškova in opozoril je, da se v vladi za starejše trudijo vsi. O ozadju javnih polemik vladnih strank pa je pripomnil: “Eni upokojencev nimamo le za 600.000 volivcev, ki hodijo volit”

Razlog za odstavitev Vraničar Ermanove

Šarec je opozoril, da zunanjo politiko usmerjata z zunanjim ministrom Mirom Cerarjem (SMC), vsaka izjava drugih pa lahko sosede ali koga drugega vznemiri in prav je, da se vlada najprej pogovori o svoji politiki. Zlasti, ko gre za občutljive, partnerske odnose, ki se tičejo gospodarstva, je dejal Šarec in dodal, da to velja ne glede na to, ali se bo drugi tir gradil s pomočjo sosednje Madžarske, katere druge državi ali ga bomo sami. Premier je sam najbolj odgovoren za vse in je zato prav, da z zadevami seznanjen. “Danes bom povedal,” je nadaljeval Šarec in povzel, da je odstavil državno sekretarko Matejo Vraničar Erman, ker je projekt obdavčitve nepremičnin “lansirala v javnost mimo ministra za finance Andreja Bertoncla  in mene”.  Šarec je nadaljeval: “Potem se je začel vihar v kozarcu vodo. Mediji so takoj analizirali. Ne da bi vlada rekla besedo ali dve o tem. Če bo vsak delal po svoje kot se mu tisti hip zdi, vsak uradnik določal glavne silnice te vlade, ne bomo prišli daleč.” Premier je ocenil, da doslej ni menjaval funkcionarjev na pamet.  Kjer so bile menjave, zdaj delo teče bolje, je ocenil premier.

Levici uspelo pri vojaških vozilih

O referendumu, ki ga predlaga SDS o odnosu do migrantov (marakeški dogovor), je Šarec dejal, da o drugih dogovorih OZN doslej ni bilo referendumov, denimo o okoljskem ali o svetu brez jedrskega orožja in da za referendum sam ne vidi potrebe. O zahtevi Levice, da se mora odpovedati nakupu osem kolesnih vozil za vojsko, k nakupu se je oblast zavezala v okviru Nata, pa je Šarec dejal, da je ta nakup trenutno na hladnem. “To sem osebno zahteval, ne želim kupovati nečesa dražje kot je potrebno, minister mora pripraviti analizo,” je dejal Šarec in dodal, da bo pa država kupila helikopterje in denar usmerila v krepitev kibernetske varnosti.

Na posnetku (za vlado ga je naredil Tamino Petelinšek/STA) sta šef LMŠ in premier Marjan Šarec in predsednica SAB in ministrica Alenka Bratušek, ko še ni bilo kritik:

Foto za vlado: Tamino Petelinšek/STA

 

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu