Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Poročilo Lindava: Golob si je želel “svojega” šefa NPU, in nekaj z direktorjem “na mojem koncu”

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 21st december 2022, 12:09 dop

Iz notranjega ministrstva so, ko sem jih prosil, da mi posredujejo pisanje v.d. direktorja policije Boštjana Lindava premieru Robertu Golobu, obvestili, da je v anonimizirani obliki pismo dostopno javnosti.

Pismo govori tudi o pričakovanjih premiera, kdo bi moral voditi nacionalni preiskovalni urad (NPU). Muževiča je treba čim prej prestaviti na položaj direktorja NPU, je dejal Golob, piše Lindav. Čeprav so mu pojasnili, da tega ne smejo storiti zaradi pravnih razlogov. Pa dejal bi naj Golob, da je treba nekaj storiti s tistim, ki je direktor na njegovem koncu.

Na ta del se je nekdanji državni sekretar notranjega ministrstva, pred tem pa poslanec, državni svetnik in župan, pa tudi kriminalist Franc Kangler odzval tako:

Del besedila, ki se nanaša na ustanavljanje posebne službe za varovanje Roberta Goloba je počrnjenega, po prvih informacijah je prikrito, denimo, ime  Miloša Njegoslava Milovića, ki je bil v preteklosti v več kazenskih postopkih, tudi zelo nenavadnih, ko je šlo za odtujitev denarja Slovenskih železnic, kjer je bil, sicer nepravnomočno, tudi obsojen. Med zanimivimi imeni v tem poslu najdemo v sodnem spisu Aleksandra Čeferina, v tej odvetniški pisarni je Milović nekaj časa delal kot neke vrste pripravnik, danes šefico Petrola Nado Drobne Popovič, ki je bila v računovodstvu na železnicah… Robert Golob je pred časom za Dnevnik priznal, da se je z Milovićem posvetoval o ustanavljanju osebne varnostne službe in poudaril, da bi naj šlo za nekdanjega varnostnika Janeza Drnovška. Zelo pomembne vloge pri Drnovšku Milović ni imel, je pa bil pozneje menda blizu in pomemben pri Zoranu Jankoviću.

Robert Golob Foto: DZ/Matija Sušnik

Kot pritisk Lindav razume tudi klice, ki jih v teh dneh v. d. generalnega direktorja policije dobiva iz kabineta predsednika vlade. Nazadnje je bilo to včeraj, ko je svetovalec iz kabineta predsednika vlade poklical v. d. generalnega direktorja policije, kljub vedenju, da je slednji v bolniškem stažu, in ga prepričeval o nujnosti srečanja s predsednikom vlade.

Pismo objavljam v celoti:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (6)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu