Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Mediana za POPTV kaže Golobu visoko

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th december 2022, 05:16 pop

Po precejšnjem polomu Gibanja svobode Roberta Goloba na lokalnih volitvah, kjer jim niti na volitvah v svete večjih občin ni uspelo prehiteti SDS Janeza Janše in doseči relativne zmage, je raziskava Mediane za POPTV pokazala, da je popularnost te stranke izjemno visoka. Rezultati se močno razlikujejo od nekaj dni prej objavljenih deležev agencije Parsifal za Novo24TV, po kateri se je SDS precej približala GS.

Razlike med rezultati Parsifala in Mediane so dramatične predvsem pri GS in SDS, pri manjših strankah pa je razlik nekaj manj. Po Mediani sta na tretjem in četrtem mestu poravnana SD Tanje Fajon in NSi Mateja Tonina. Po Parsifalu je SD pred NSi. Povsem na dnu pa med parlamentarnimi strankami po obeh meritvah ostaja Levica Luke Meseca.

Pri manjših strankah raziskava Mediane kaže precejšen vzpon ljudske stranke, ki je bila na lokalnih volitvah tudi relativno uspešna in je po včeraj na POPTV objavljeni meritvi med strankami brez zastopnikov v DZ najmočnejša:

Vse podatke, ki so bili temelj za preračunavanje, navajam, ker to olajša razumevanje razlik med meritvami in tudi zaradi tega, ker to omogoča preverjanje, če je prišlo pri prenosu in obdelavah podatkov morebiti do napak. Se zgodi.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu