Site icon Spletni časopis

Mediana za POPTV kaže Golobu visoko

Po precejšnjem polomu Gibanja svobode Roberta Goloba na lokalnih volitvah, kjer jim niti na volitvah v svete večjih občin ni uspelo prehiteti SDS Janeza Janše in doseči relativne zmage, je raziskava Mediane za POPTV pokazala, da je popularnost te stranke izjemno visoka. Rezultati se močno razlikujejo od nekaj dni prej objavljenih deležev agencije Parsifal za Novo24TV, po kateri se je SDS precej približala GS.

Razlike med rezultati Parsifala in Mediane so dramatične predvsem pri GS in SDS, pri manjših strankah pa je razlik nekaj manj. Po Mediani sta na tretjem in četrtem mestu poravnana SD Tanje Fajon in NSi Mateja Tonina. Po Parsifalu je SD pred NSi. Povsem na dnu pa med parlamentarnimi strankami po obeh meritvah ostaja Levica Luke Meseca.

Pri manjših strankah raziskava Mediane kaže precejšen vzpon ljudske stranke, ki je bila na lokalnih volitvah tudi relativno uspešna in je po včeraj na POPTV objavljeni meritvi med strankami brez zastopnikov v DZ najmočnejša:

Vse podatke, ki so bili temelj za preračunavanje, navajam, ker to olajša razumevanje razlik med meritvami in tudi zaradi tega, ker to omogoča preverjanje, če je prišlo pri prenosu in obdelavah podatkov morebiti do napak. Se zgodi.

Copyright secured by Digiprove © 2022 Peter JančičAll Rights Reserved  
Exit mobile version