Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ninamedia Nikole Damjanića je najbolj zgrešila rezultat drugega kroga

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:45 pop

Rezultat drugega kroga volitev med Natašo Pirc Musar in Anžetom Logarjem je še neuraden, a spremembe po prištetih glasovih po pošti ne bodo velike. Primerjava z napovedmi rezultata raziskovalcev javnega mnenja pa pokaže, da je najbolj zgrešila rezultat Nataše Pirc Musar Ninamedia: za skoraj pet odstotkov. Najbolj blizu je bila Mediana za POPTV, ki je na volitvah dosežen delež Nataše Pirc Musar podcenila za vsega 0,3 odstotka.

Grafično je to, za koliko odstotkov so zgrešili, videti tako:

Mediana je rezultat zadela, precej pa sta mimo udarila agenciji Valicon in Ninamedia. Ninamedia za Dnevnik in Večer je rezultat podcenila za kar 4,9 odstotka (ali 2,7 odstotne točke), Valicon, ki je meril za RTV SLO, pa precenil za štiri odstotke (ali 2,1 odstotne točke).

Pri Ninamedii sem v Spletnem časopisu opozoril, da je njihov delež v zadnji meritvi sumljivo nizek in kaže v primerjavi z njihovo prejšnjo meritvijo zelo velik osip volivcev za Natašo Pirc Musar: kar za petino. Zapisal sem: “Ker Ninamedio vodi Nikola Damjanić, ki je močno povezan s strankami vladajoče leve sredine, podobno pa sta politično usmerjena medija, ki sta raziskavo objavila, Dnevnik in Večer, napovedi ni modro verjeti. Možno je, da poskušajo predvsem motivirati volivce leve sredine, da morajo na volišča, ker bo sicer zmagal Logar.”

V smer, ki sem jo opisal, so tudi zgrešili.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu