Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Golob: “Začeli smo z odstranjevanjem žice na meji…” Ni pa še pet ministrstev, s katerimi plačuje združitev z LMŠ in SAB

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:46 pop

Kako prepričati ljudstvo, da na referendumih podpre rekordno povišanje števila ministrstev v vladi iz 14 na 19, hitro menjavo celotnega vodstva RTV Slovenija in prestavitev v daljno prihodnost ukrepov za dodatno skrb za starejše prejšnje vlade Janeza Janše, se je premier Robert Golob danes posvetoval s koalicijskimi poslanci in ministri na Brdu pri Kranju. Po srečanju je premier sporočil:

V zadnjem času smo priča dramatičnemu povišanju števila migrantov, ki vstopajo v državo:

Veliko število migrantov, ki prihajajo čez mejo, pri nas zlorabi znane luknje v našem azilnem sistemu, ko država za vsakega, ki pove, da želi zaščito, poskrbi za zastonj prevoz v Ljubljano, od tam praviloma vsi hitro izginejo in uradno zaščite niti ne zahtevajo. Odpotujejo proti Italiji ali Avstriji, kjer je nadzora na meji nekaj več.

Pri povečevanju vlade je nova vladna koalicija ambiciozna, po številu ministrstev bi postavili absoluten rekord, kar imamo po nastanku lastne države novo ustavo. Grafično je načrt, kako bi si Golob v primerjavi s prejšnjimi premieri okrepil vlado, takšen:

Kakšno je vaše mnenje o ustanavljanju petih dodatnih minsitrstev lahko odgovorite v anketi:

Ali podpirate povečanje števila minsitrstev iz 14 na 19, torej za pet, da bi Robert Golob zmogel bolje vladati?

View Results

Loading ... Loading ...

Ker so koalicijski propagandisti medije in celo del opozicije zadnje mesece prepričali, da število ministrstev povečujejo le za tri, objavljam primerjalni spisek ministrstev kot so bili v zadnjih mandatih vlad in ki ga predlaga koalicija Gibanja Svobode, Levice in SD. Trditev, da bomo dobili le tri dodatna ministrstva, je neresnica. Ker jo ponavljajo kljub opozorilo, da ni res, pa laž:

Pet dodatnih ministrstev za Goloba

Na referendumu bomo odločali o ustanovitvi petih dodatnih ministrstev: 1. za naravne vire in prostor,
2. za kohezijo in regionalni razvoj, 3. za digitalno preobrazbo, 4. za solidarno prihodnost in 5. za visoko šolstvo, znanost in inovacije

Posvet poslancev in ministrov bo danes še o energetski draginji, izpolnjevanju koalicijske pogodbe in drugih načrtih koalicije. V soboto, tik pred nedeljskimi volitvami predsednika republike, pa bo še 4. redni kongres stranke Gibanje Svoboda v Mariboru, kjer se bodo seznanili z združitvenimi aktivnostmi Gibanja Svoboda z Listo Marjana Šarca in Stranko Alenke Bratušek. Povečanje števila ministrstev je s tem združevanjem strank povezano, saj je del dodatnih funkcij načrtovan prav za politike LMŠ in SAB. Združujočim se strankam bo Golob na kongresu predstavil še, kako poteka kampanja za lokalne volitve in za referendume, ki bodo 27. novembra 2022.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu