Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Bo predsednik Anže Logar, bo Nataša Pirc Musar?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:46 pop

Po vsej državi se bodo danes odprla predčasna volišča, na katerih lahko glasuje vsak, ki v nedeljo ne more ali ne želi. Na glasovnicah sta donedavni zunanji minister in večkrat izvoljeni poslanec Anže Logar in nekdanja informacijska pooblaščenka, zadnje čase pa odvetnica Nataša Pirc Musar. Doslej objavljene raziskave kažejo, da bi naj bila pred drugim krogom v prednosti Nataša Pirc Musar. Po raziskavi Ninamedie za Mladino bi naj bila prednost Musarjeve pred Logarjem velika, precej manjša pa po nekaj dni pozneje objavljeni raziskavi agencije Valicon za RTV SLO.

Podatki o obeh raziskavah, v grafiki je tudi rezultat prvega kroga volitev, so takšni:

Na glasovnici bo ob številki 1. Logar, Pirc Musarjeva pa ob 2. Logarja podpirajo opozicijske stranke z desnega pola slovenske politike, Pirc Musarjevo pa vladne stranke z levega pola. Kdo bo predsednik republike prihodnjih pet let, bo najverjetneje znano že v nedeljo zvečer, kakšno uro po tem, ko se bodo ob 19. uri zaprla redna volišča po državi. Če bi bil rezultat zelo izenačen, kar se zgodi redko, bo potrebno počakati na preštevanje glasovnic iz posebnih volišč in na glasovnice po pošti iz Slovenije in tujine, kar traja še dober teden.

Več o objavljenih raziskavah javnega mnenja pred odločanjem lahko preberete tukaj:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu