Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Po predčasnih menjavah na Siol.net Spletni časopis

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 6th november 2022, 04:47 pop

Spletni časopis bo ponovno povsem začel delovati sredi meseca. Zadnji dve leti in pol je portal omogočal predvsem dostop do arhivskih vsebin, ker sem v tem času kot odgovorni urednik vodil portal Siol.net. Po predčasnem menjavah v podjetju TSmedia, kjer je bil po letu dni vodenja na hitro zamenjan direktor Rajko Gerič in po predčasni zamenjavi na položaju odgovornega urednika Siol.net, ki sem ga vodil od aprila leta 2020, se bom v drugi polovici meseca kot urednik ponovno zaposlil v Spletnem časopisu, kjer sem pred leti že bil zaposlen. Predčasne menjave, mandat urednika je sicer štiri leta, so bile posledica menjave oblasti, razlogi so bili politični in kažejo nenavaden odnos premiera Roberta Goloba do pluralnosti in avtonomije medijev, do strokovnosti… Ta nenavaden odnos, ko v politiki in v medijih, ki mu niso podrejeni, vidi sovražnike in ne tekmece, je ponazoril tudi s svojo razvpito oceno predsedniškega kandidata Anžeta Logarja, ki ga je ocenil za temno silo, ki ji ne bodo dovolili vstopa v predsedniško palačo.

Zahvaljujem se številnim posameznikom, ki so ponovno delovanje Spletnega časopisa po menjavah na Siolu zadnji teden podprli z denarnimi prispevki in vsem, ki ste v tem času portal že obiskali in prebrali vsebine. Denarni prispevki in povečana branost sta velika spodbuda in motiv, da vztrajam pri novinarskem in uredniškem delu. Brez podpore številnih ljudi, ki vidijo širše, Spletnega časopisa že v preteklosti ne bi bilo.

Zaradi premora, ker sem vmes vodil Siol.net, je bil portal zadnja leta ob bralce in s tem tudi oglasne prihodke. Praviloma je nujnega kar nekaj časa, da se portal znova uveljavi. Ko je Spletni časopis nastajal, je trajalo dve leti, da je začel pokrivati vse lastne stroške. Tokrat bo, upam, hitreje.

Prispevki zadnje dni so velika spodbuda in olajšanje, da bo to uspelo.

Analitični podatki o branosti pa kažejo, da se portal, čeprav šele začenja spet delovati, vrača. Najtežji je na vsaki poti prvi korak. Začetek. Premik z mesta. Ta je mimo. To kaže tudi analitika branosti zadnje dni:

Uporabnikom pa bi se rad opravičil, ker doniranje preko paypala na telefonih s pomočjo android chroma ne deluje. Verjetno je težava, ker paypal povezava na strani ne podpira AMP (accelerated mobile page). Če je crome uporabljen kot desktop, deluje.

Sam tega ne znam popraviti. V nekaj tednih, ko dobim nekaj pomoči, pa najbrž bo.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu