Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Bo Tanja Fajon sprejela Pahorja nazaj v SD?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd december 2022, 08:38 dop

Kdaj bo srečanje predsednika republike Boruta Pahorja o vrnitvi v SD s Tanjo Fajon, še ni znano, verjetno pa po prvih informacijah šele po drugem krogu volitev. V intervjuju za Siol.net, ki ga je opravil novinar Aleksander Kolednik, objavljen je bil v nedeljo, je predsednik republike Borut Pahor povedal, da se po koncu mandata želi vrniti v stranko, ki jo je v preteklosti vodil.

Tako je to povedal:

“Zdaj, po koncu mandata, pa mislim, da je prav, da se usedem z vodstvom stranke in se pogovorim. Morda bo kdo v stranki menil, da jim bom s tem, ko se bom znova aktiviral, povzročal težave. Tega ne želim. Če pa bodo menili, da je v redu, če bom član, čeprav se ne mislim zelo aktivirati in biti politični aktivist, potem pa tudi v redu. Skratka, glede tega sem pripravljen narediti tako, da bo stranki prav. Tako ali tako nimam načrtov, tudi če bi znova postal član stranke, da bi se zelo aktivno vključeval v njeno delo. Glede tega torej še nisem ničesar sklenil. Rad bi se posvetoval z vodilnimi ljudmi iz stranke in naredil tudi tako, da bo njim prav. Tukaj nimam neke trmaste zamisli.”

SD, ki jo danes vodi Tanja Fajon, ki jo je v stranko pripeljal prav Borut Pahor, je naslednica nekdanje Zveze komunistov, največji uspeh pa je po več preimenovanjih, kar imamo lastno državo, dosegla prav v času, ko jo je vodil Pahor, ko so leta 2008 dosegli tudi relativno zmago na volitvah poslancev in prevzeli vlado. Se pa mandat, tudi zaradi svetovne krize, ni najbolje konča. Vladna koalicija je Pahorju razpadla in vladi ni uspelo končati mandata.

Kdaj bi lahko bilo srečanje s predsednico SD Tanjo Fajon o vrnitvi predsednika, ki se mu izteka drugi mandat, še ni jasno. Iz stranke so nam, ko smo preverjali, neuradno sporočili, da o tej Pahorjevi napovedi vodstvo še ni govorilo, ker so te dni krompirjeve počitnice, bodo pa morda, ko se bo vodstvo sestalo naslednji teden … Bolj verjetno pa je, da bo pogovor, ko bodo volitve mimo, ker šele takrat je vrnitev predsednika republike v stranko realno mogoča in takrat bo tudi smiselno srečanje s predsednico strank o tem, je slišati v SD.

Na vprašanje Siol.net, ali mu je Tanja Fajon, ki jo je kot kandidatko za evropsko poslanko predlagal in s tem pripeljal v stranko prav Pahor, zadnja leta nekoliko obrnila hrbet, je Pahor odgovoril:

“No, to, da sem jaz Tanjo povabil, ni nobena skrivnost. Nikoli mi ni bilo žal. Mislim, da je bila sijajna evropska poslanka. Nikoli pa seveda kot predsednik republike nisem in tudi zdaj ne bom komentiral njenega dela na čelu stranke. Nikoli nisem komentiral nobene stranke in tudi danes je ne bom. Tega nisem nikoli počel in mislim, da se je to dobro obrestovalo.”

Na posnetku je Pahor z nekdanjim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in takrat prvo damo Melanijo Trump

President Donald J. Trump and First Lady Melania Trump stand with His Excellency Borut Pahor, President of the Republic of Slovenia, during a photo opportunity prior to the Diplomatic Reception Monday, Sept. 24, 2018, at the Lotte New York Palace in New York. (Official White House Photo by Andrea Hanks)
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu