Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Predsedniške volitve v Butalah

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:48 pop

Dušan Čegovnik, Essen

Zelo živahno je v Butalah pred predsedniškimi volitvami. Že na začetku volilne kampanje se je zgodilo presenečenje, ko je od kandidature odstopila predstavnica največje vladajoče stranke. Za butalsko predsedniško mesto se poteguje 7 ljudi, 5 moških in dve ženski.
Po zadnjih javnomnenjskih anketah trenutno najboljše kaže predstavniku največje opozicijske stranke v Butalah. Seveda moramo počakati na volitve, da bomo videli, kaj se bo zgodilo. Nekdanji predsedniški kandidat iz desnice je napovedal, da bo opozicijski kandidat v prvem krogu zmagal kot on pred leti. Vendar bo s tem sprožil močan reklamni in napadalni stroj levice, ki bo storila vse, da bi zmagal njen levi kandidat ali kandidatka. Na žalost v Butalah še nikoli ni zmagal predstavnik desne stranke.
So pa zanimiva soočenja na butalskih televizijah, kjer se krešejo mnenja. Je pa zanimivo, da se marsikateri kandidat na soočenjih tudi zlaže, četudi mu laž novinarji dokažejo. Nekateri imajo zelo debelo kožo.
Tako se je nekdanji predsednik butalskega parlamenta zlagal s trditvijo, zakaj ni obsodil resolucije vseh treh totalitarizmov : fašizma, nacizma in komunizma. Trdil je, da v resoluciji ni bilo fašizma, kar je debela laž. Na nekem srečanju je bili isti predsedniški kandidat oblečen v majico Che Guevare. Ne verjamem, da kot akademik ne ve, da je bil revolucionar Che Guevara velik morilec nasprotnikov kubanske revolucije in homoseksualcev. Eksekucije je izvajal s pištolo, da se je še Fidel Castro umaknil.
Seveda teh podatkov mainstream butalski mediji ne objavljajo. Iz tega razloga so butalski volivci pomanjkljivo obveščeni.
Kandidat Levice ne spoštuje butalskih simbolov kot je zastava. Pravi, da je ne obeša. Obeša le rdečo zastavo ob prvem maju. Izgovarjal se je na to, da butalska država slabo skrbi za mlade, ki so brezposelni.
Seveda različne stranke podpirajo svoje kandidate. Predsednik butalske vlade in zunanja ministrica sta javno podprla njihovega kandidata. Nekdanji dvakratni predsednik Butal je podprl pravnico, ki bo očitno prišla v drugi krog. Kako bodo volivci reagirali na nastope predsedniških kandidatov in kandidatk. bomo izvedeli v nedeljo zvečer.
Glede na to, da se je v Butalah po aprilskih volitvah obrnilo vse na levo bi bilo zanimivo, če bi na predsedniških volitvah prevzel štafetno palico predstavnik desnice, ki je bil v prejšnji vladi zelo uspešen zunanji minister.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu