Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Okostnjaki iz Golobove omare ali Golob kot »Afera na dveh nogah«

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:48 pop


ZMAGA ROBERTA GOLOBA ALI NOVA VELIKA PREVARA

Naj začnem z Golobovimi razvpitimi osebnimi dohodki in njegovim lažnivim javnim mahanjem na soočenjih s plačno listo, ki naj bi dokazovala višino njegove mesečne plače v znesku okrog 7.000 evrov neto. V resnici pa smo zvedeli iz uradnih podatkov v medijih (Demokracija, 27. 1. 2022), da je npr. njegova neto plača v letu 2018 znašala 235.178 evrov, v letu 2019 pa 159.126 evrov. V letu 2020 pa neto plača 214.834 evrov in zraven še nagrada (iz naslova delovne uspešnosti) 281.000 evrov ali skupno 495.834 evrov.

V letu 2021 pa 27.000 neto plača in spet nagrada nič manj kot 1,200.000 evrov, to je skupno 1,227.000 evrov. Tako bi naj bil po podatkih medijev Golobov letni dohodek v določenih obdobjih večji od dohodka predsednika ZDA. S čemer je bil grobo kršen Lahovnikov zakon, ki za državna podjetja, kot je to tudi GEN-I, omejuje čezmerne osebne dohodke vodilnih delavcev na razumno raven. A si je slovenska sprijena in lažna socialno čuteča levica v primeru tega nemoralnega grabeža davkoplačevalskega denarja očitno nekoliko zatisnila nos, zamižala in se obrnila stran. Njihovi dominantni mediji pa so zadevo marljivo pometali pod preprogo, Kučan pa je dal na to dogajanje še svoj žig z izjavo (Nova24tv, 26. 4. 2022), »da visok dohodek ni greh«.

In Golob, opogumljen s to levičarsko hinavščino, je po podatkih medijev odklonil zahteve javnosti po predložitvi dohodninske napovedi in, mimogrede, bi naj tudi »pozabil prijaviti svoje premoženje Komisiji za preprečevanje korupcije«.

V javnosti je odjeknila tudi Golobova afera »15%«, ki je razkrila njegovo sodelovanje v pogovorih za pridobitev koncesije pri gradnji hidroelektrarne na Neretvi leta 2009, kjer je bilo govora tudi o delitvi provizij in bi se naj za Goloba omenjala provizija v višini 15%. Kar je na nek način potrdil tudi Golob s svojo nespretno izjavo, »da projekt ni bil realiziran in seveda potem tudi nobena provizija komurkoli ni mogla biti izplačana« (Demokracija, 27. 1. 2022).

Iz medijev smo izvedeli tudi (SiolNET, 21. 4. 2022) o mednarodni finančni preiskavi okrog 600.000 evrov spornih nakazil s strani srbske podružnice GEN-I iz Beograda zasebnemu podjetju MB Consulting v Črni gori, ki je bilo ustanovljeno le nekaj dni pred prvimi nakazili. Ugotovljeno bi naj bilo namreč, »da je bilo vseh 600.000 evrov počrpanih v obliki gotovinskih dvigov…, pa da naj bi se gotovina vračala nazaj v smeri, od koder je prišla…«, ter da bi naj »Golob nalagal denar v enega od italijanskih skladov, kjer vlagateljem omogočajo, da ostanejo anonimni«. Podobno transakcijo bi naj raziskava potrdila tudi v Bolgariji. Tam bi naj kljub zaprtju hčerinskega podjetja GEN-I ostal odprt njegov bančni račun in na njen naj bi po zaprtju podjetja ostalo več sto tisoč evrov. In Planet TV, ki je afero razkril, bi naj javnosti v kratkem sporočil, »kdo je bil pooblaščenec, ki je dvigoval denar na banki«
Mediji so sporočili tudi informacijo, da bi naj Golob imel odprt račun tudi v Romuniji pri avstrijski banki Raifeissen, o katerem pa bi se naj, očitno, spet javno zlagal, rekoč (SiolNet, 21. 4. 2022), da bi mu naj v tem primeru »ukradli identiteto«. Kajti oglasila se je banka, ki jo je Golob s to izjavo praktično obtožil sodelovanja pri odprtju tega domnevno lažnega računa, in sporočila, »da zadevo preiskujejo«, a je hkrati tudi odločno pribila, »da se odpiranje računov pri njih izvaja izključno v prisotnosti osebe in z njeno ustrezno identifikacijo«.

Javnost je bila tudi obveščena (Demokracija, 21. 4. 2022), da bi naj Golob »svoje podjetje BPC, d. o. o., ki je bilo po podatkih sodnega registra vredno 8.763 evrov, dne 11. 9. 2008 prodal podjetju Istrabenz Gorenje energetski sistemi (IGES), katerega direktor bi naj tedaj bil, za 166.318,83 evra. Nakup bi naj v imenu IGES opravila pooblaščenka Mateja Kolar Korošec«. Kot tudi, da je Golob kot direktor ene od podružnic Istrabenza nakazal na račun zasebnega vrtca v režiji Istrabenza leta 2011 96.000 evrov, leta 2012 pa še dodatnih 29.450 evrov. In »ko je Istrabenz leto pozneje vrtec zaprl, je vso opremo prenesel na zasebno podjetje Golobove žene«. In na koncu še informacija (Domovina, 21. 4. 2022), »da Golob svoje premoženje prepisuje na svojo ženo Jano, ki pa z njim, kot je razvidno iz zemljiške knjige, ne more prosto razpolagati«. Brez Golobovega soglasja namreč. Kar zveni zelo spretno, kajti v primeru kakega morebitnega rubeža ne bo mogoče Golobu ničesar zarubiti, žena pa tudi ne more odtujevati premoženja brez njegovega soglasja.
O slovenski politični greznici

Naveden dejstva v zvezi Golobovimi aferami so bila javno objavljena v različnih alternativnih medijih že pred volitvami, pri čemer pa ugotavljajo kritični opazovalci (Nova24tv, 26. 4. 2022), da so v slovenski politični greznici »botri iz ozadja s pomočjo selektivnega poročanja, v glavnem po zaslugi medijskega tajkuna Martina Odlazka in skritega operativca globoke države Draga Kosa, ki prek svoje žene urednikuje na POP TV, uspeli učinkovito zminimizirati odmev afer, v katere se je njihov novi obraz zapletel«, in ga tako uspeli izstreliti v orbito. Alternativni mediji v navedenih okoliščinah pa so bili prešibki, da bi lahko parirali levičarskemu medijskemu monopolu. Bo pa Golob z vso to nesnago, ki jo vleče za seboj, trdno privezan na vajetih režiserjev iz ozadja, saj ga lahko v trenutku treščijo na tla in pustijo na odlagališču odsluženih političnih trupel, če bi zaradi njega in njegove sporne dediščine bili ogroženi interesi globoke države. Bojan Požar je pri tem dodal (Domovina, 21. 4. 2022), »da znotraj nobene spodobne evropske države noben politik ne bi mogel preživeti niti ene same takšne afere, kaj šele vse skupaj, kot je tukaj in zdaj dopuščeno Robertu Golobu«. Hkrati je ugotavljal, da so hlapčevski novinarji stvar pometli pod preprogo »brez vsakršnega novinarskega preverjanja« in pripisovali navedene informacije »predvolilnim poskusom Golobove diskreditacije«. Tako bomo imeli, kot je nekdo dejal na Twitterju, na čelu vlade človeka, »ki mu je Leben dal stranko, GEN-I denar za kampanjo, KUL volilce, vodilni mediji neomejeno minutažo, Mediana pa vodilna mesta na lestvicah. Noro, da svet večje prevare še ni videl!« Vendar življenje ima svoje zakonitosti in sleherna stavba, zgrajena na prevarah, lažeh in trhlih temeljih, kot smo to že videli pri ostalih instant strankah (Janković, Bratuškova, Cerar, Šarec), ne vzdrži potresov in se kmalu sesuje sama vase. Bližajoče se lokalne volitve bodo prvi tak test in globoko upam, da bosta že na njih Golob in z njim povezano novo, umazano zlorabljanje demokratičnih procesov za uveljavljanje ozkih parcialnih interesov dobila svojo prvo lekcijo.

Koper, 27. 4. 2022 Milan Gregorič

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu