Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Butalci pred volitvami

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:48 pop

Bližajo se parlamentarne volitve v Butalah. V predvolilnih soočenjih se spopadajo parlamentarne in neparlamentarne stranke.

Različne agencije, ki delajo javnomnenjske predvolilne ankete napovedujejo zmago panterju, ki mu z majhnim zaostankom sledi golob. Ja, ta ptica se je pred nedavnim vključila v predvolilni boj. Seveda ga podpirajo mainstream mediji. Ustanovil je novo stranko, ki, tako kaže, že od nastanka zelo visoko kotira in jemlje glasove koaliciji levih strank. Program stranke je bil predstavljen šele mesec dni pred volitvami. Očitno tako imenovani »novi obrazi« Butalce pred vsakimi volitvami pretentajo in prevarajo, da jih Butalci izvolijo in nagradijo zato, ker za državljane niso naredili še nič. Predvolilne obljube in kolački Butalce vabijo.

Lahko se zgodi, da bosta stranka šivilje in stranka igralca izpadli iz parlamenta. Nezanimivo je, da šivilja vedno ponavlja zgodbo, da je sedanja vlada Butale zelo zadolžila, da bodo Butalci to vse dolgo odplačevali. To, da je sama Butale v njenem mandatu zelo zadolžila in razlastila bančne stranke pa ne želi slišati, presliši in ne odgovarja.

Tudi klovn, zajček je pravzaprav z njegovimi kritikami sedanje vlade postal dolgočasen.V času, ko je imel škarje in platno, pa žal ni uspel Butale popeljati v lepšo prihodnost.

Tukaj je še ježek s svojimi člani, ki so zaslužni zato, da je zajček vrgel puško v koruzo in pred dvema letoma odstopil. Težko je verjeti, da se bodo ježkovi člani spametovali in postali trden člen prihodnje butalske vladne koalicije. Njihovi predlogi so škodljivi in nazadnjaški. Kajti, če bodo razlastili podjetnike, bo butalska državna blagajna prazna, ker ne bo prihodka davkov.

Zelo zvito se obnaša lisica, ki bi sicer rada postala mandatarka butalske vlade. Očitno ji to ne bo uspelo. V primeru golobove zmage bo lahko postala kakšna ministrica. Včasih lisici tudi spodleti, a se hitro pobere in napade vlado iz druge strani, kar pa ni vedno pozitivno.

Številna predvolilna srečanja vabijo Butalce na volitve. Veliko vlogo imajo mainstream mediji, ki večinoma navijajo za levo politično butalsko opcijo. V kolikor se Butalci ne bodo po številnih letih lažnih obljub spametovali, se bodo znašli v nazadnjaški levosučni deželi in se jim bo kolcalo po panterju in njegovi vladi.

Dušan Čegovnik, Essen

Dušan Čegovnik, Essen 6.04.2022.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu