Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kolikokrat gre butalec na led “novih” obrazov?

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 07/01/2022)


Dušan Čegovnik, Essen 06.01.2022

V Butalah je vedno živahno. Butalska opozicija je vedno aktivna in se ne more sprijazniti z dejstvom, da ni več na oblasti. Interpelacije proti določenim ministrom se vrstijo kot po tekočem traku in nekatere ministre interpelirajo celo dvakrat in to vedno neuspešno. Imajo premalo glasov.
Sedaj se ustanavljajo tudi nove stranke s tako imenovanimi novimi obrazi, kar seveda ne drži. Gre res za nove stranke s starimi ali znanimi obrazi. Paleta različnih strank se je v Butalah povečala. Vprašanje je, kam bo ta razpršenost volilnih glasov pripeljala. Kdorkoli se bo po butalskih volitvah prihodnje leto povzpel na butalski prestol bo očitno zelo težko vladal.
Velik problem predstavljajo v Butalah dominantni mediji, ki so neuravnoteženi in žal enostransko in pomanjkljivo poročajo. Tudi glede cepljenja proti Covidu-19 so tako dominantni mediji kot butalska opozicija bili zelo dolgo kritični in nasprotni vladnim ukrepom. Žal se je opozicija zelo osramotila na zadnji okrogli mizi na butalski televiziji, kjer niso znali povedati, kakšne volilne programe imajo in kako bi oni ravnali v času pandemije, če bi vladali. Edini njihov repertoar je bilo blatenje vlade, predsednika vlade in kritiziranje vsega, kar je trenutna vlada naredila v Butalah
Povedali niso nič novega, ponavljali so stvari, ki jih že dalj časa zagovarjajo in trdijo. Nasmihali so se pohvalam Evrope Butalam glede šest mesečnega vodenja Evropske unije. Dejali so, da je bila to sramota za Butale. Ve se kdo blati Butale v Bruslju in zliva gnojnico po butalski vladi in njenemu predsedniku.
Niti izredno dobre pohvale najvišjih predstavnikov Evropske Unije državi Butale za odlično vodenje Evropske unije jih niso omajale. Menili so, da gre za laskanje butalski vladi pred odhodom.
Po drugi strani butalska opozicija grozi, kaj vse bo naredila, če ponovno pride na oblast. Zgražajo se nad tem, da se je butalska vlada v zadnjih dveh letih zelo zadolžila, čeprav gre za kredite z minimalno obrestno mero. Po drugi strani bodo dobile Butale iz Evrope še 10 milijard € pomoči. Gre za sedem milijard € nepovratnih sredstev in za 3 milijarde € posojil v naslednjih nekaj letih. Ko jih je voditeljica znana novinarka opozorila, da so se tudi oni zadolževali so to skušali zakriti s teorijo, da so s posojili Butale rešili pred trojko Evropske unije. Pozabili so, da so s posojili reševali banke in tajkune, sedanja vlada pa je denar razdelila med državljane Butal.
V kolikor želi opozicija zmagati na naslednjih volitvah, bo morala predstaviti zanimiv program za prihodnost državljanov Butal. Žal tega programa zaenkrat nimajo in se zanašajo na butalske volivce. Glede na to, da so že bili skupaj v vladi, ki je pred skoraj dvema letoma razpadla, je vprašanje kakšno kredibilnost imajo pri butalskih volivcih.
Bodo pa ti zadnji meseci pred volitvami še zelo vroči in marsikaj se bo zgodilo. Upajmo lahko, da se bodo butalski volivci spametovali in volili stranke, ki bodo za njih kaj naredile. Govori se tudi o novih obrazih in novih strankah. Žal ti novi obraz nimajo politične kilometrine in kar tako niso v stanju uspešno voditi državo Butale. Sicer pa se je to v Butalah že dogajalo in upam, da Butalci tega niso pozabili.

Dušan Čegovnik, Essen

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2022 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu