Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Butalske zgodbe: Butalska opozicija cepljenju

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:39 pop

Medtem, ko se večina prebivalcev EU cepi, Butalci protestirajo proti cepljenju in ukrepom imenovanim PCT. Seveda tudi širom po Evropi nasprotujejo in protestirajo proti ukrepom. Ljudje so letu in pol te pandemije že utrujeni in zasičeni številnih ukrepov. A kljub temu se je celo v Franciji cepilo proti Koroni zelo veliko državljanov Francije.

Le v središču Butal so množične demonstracije že nekaj sred. Žal so se protesti spremenili v nasilje, metanje gorečih predmetov v butalski parlament, metanje granitnih kock v policiste, ki so opravljali svojo službo. Prava sramota za središče Butal in vso državo. Policisti so za umiritev nasilja uporabili vodni top in solzivec, da so se izgredniki razbežali a vseeno vrnili in razbijali naprej. Uničili in razbili so veliko oken v butalskem parlamentu. Slike tega razgrajanja so šle po vsej Evropi, da so ljudje videli kakšni Balkanci so Butalci.

Proticepilci se izgovarjajo, da so mirno demonstrirali, da pa so se med njih pomešale borbene skupine, ki so izvedle nasilje. Četudi je policija naredila red in nekaj protestnikov pridržala, med njimi tudi organizatorja protestov, ki so ga kmalu izpustili.

Če primerjamo kaj se dogaja v velikih državah EU kot sta Francija in Nemčija v primeru protestov, to tam ni nič nenavadnega. Policija želi najprej protest razpustiti in protestnike nagovarja naj se razidejo. V primeru, da protestniki vztrajajo, policija uporabi vodni top in tudi solzivec, nemalokrat uporabi tudi pendreke… Večina demonstrantov zbeži, manjšino policija legitimira, pripre. Sledijo zagovori na sodišču in denarne kazni, ki niso majhne. Mediji to poročajo isti dan, drugi dan je to že pozabljeno, ker so že nove novice. Pogreva se teh stvari ne tako kot v Butalah, kjer sedaj iščejo dlako v jajcu in preverjajo ukrepe policije, ki je dolžna varovati javni red in mir. V Butalah celo številni mediji zagovarjajo protestnike in njihove izpade. Četudi so Butale po številu cepljenih državljanov med najslabše uvrščenimi državami Evrope. Prišla je jesen in okužbe vrtoglavo naraščajo. Ljudje v Butalah pa še vedno protestirajo sredi tedna in se družijo in prav tako tudi okužijo. A v Butalah je pomembno le, da opozicijske stranke ščitijo protestnike in mečejo vladi polena pod noge.

Kdaj se bo to končalo je vprašanje. Je žalostno a resnično. Kajti vse kar stori vlada je takoj napadeno in kritizirano in obrnjeno na glavo. Medicinska stroka želi Butalce zaščititi, a žal ji to ne uspeva v zadovoljivi meri.

Seveda, če se Butalci ne držijo zdravstvenih ukrepov, le ti ne dajo rezultatov.

Če bi skupaj stopila opozicija in vlada, bi lahko skupaj premagali covid pandemijo. Žal zaenkrat takšna opcija ni možna.

Glede na to, da gre z zdravje vseh državljanov Butal, bi se lahko Butalci že končno zbudili in skupaj ukrepali za lepši jutri

Dušan Čegovnik, Essen

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu