Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Potres v Zagrebu, treslo večkrat tudi Slovenijo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 5th maj 2020, 10:40 pop

Potres je zjutraj zbudil lep del Slovenije. Mediji poročajo, da je bil najhuje na Hrvaškem. Hrvaška tiskovna agencija (Hina) poroča, da je Zagreb prizadel potres 5,3-tje stopnje, ki mu je sledil popotresni sunek nekaj po sedmi uri. Tudi ta sunek smo čutili po Sloveniji, denimo v Ljubljani, a je bil precej manj močan kot prvi.

Potres so čutili tudi v Avstriji, v BiH in na Madžarskem. Po prvih informacijah je v Zagrebu kar nekaj škode. Zrušil se je tudi vrh enega od dveh stolpov zagrebške katedrale. Del glavnega mesta Hrvaške pa je po prvih informacijah brez elektrike.

Položaj v nuklearki Krški, ki je blizu Zagreba, so iz ministrstva za infrastrukturo pojasnili tako:

“Strokovnjaki v NEK opravljajo analize skladno s protokoli, zaenkrat ni bilo potrebe po zaustavitvi NEK. V tem trenutku ni posledic ali razlogov za zaustavitev. Isto velja za hidroelektrarne.”

Premier Janez Janša je govoril s hrvaškim premierom Andrejem Plenkovićem in mu ponudil pomoč:

Arso je oba jutranja potresa prikazal tako:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu