Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Vlada: Ne bo nižanja plač v javnem sektorju, obratno, več bo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2021, 11:02 dop


“Odločno zanikamo informacije, da je v pripravi predlog o znižanju plač zaposlenih v javnem sektorju, kot posledici virusne epidemije,” so sporočili iz vlade, kjer minister za javno upravo Boštjan Koritnik (SMC) išče natančno obratne rešitve, kako bo zagotovil dodatna plačila za dodatno delo. Vlada pa, kako zagotoviti denar za podjetja in delavce po državi, ki ne delajo zaradi ustavljanja epidemije.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik (SMC), v ozadju je finančni minsiter Andrej Šircelj (SDS) Foto: DZ/Matija Sušnik

Iz vlade so zapisali:

“Veljavna ureditev že sedaj omogoča, da se zaposlenim, ki so najbolj ogroženi zaradi nujnosti opravljanja nalog v času epidemije, izplačajo dodatki k plači. Vlada bo zagotovila, da se bo zaradi izjemnih okoliščin in naporov, ki jih zaposleni vlagajo, da bomo epidemijo premagali, zagotovilo še dodatno plačilo vsem, ki so zaradi nastale situacije najbolj obremenjeni. Pri tem ne gre le za medicinsko osebje, temveč za vse, ki pomagajo pri zaščiti in varnosti prebivalstva ali z drugimi nalogami pomagajo, da se zagotovi izvajanje nujnih javnih storitev. Tisti, ki bodo dodatno obremenjeni, bodo tudi temu primerno dodatno plačani, za kar bodo zagotovljena posebna sredstva. Pri tem poudarjamo zavedanje vlade, da nikakršna finančna sredstva ne odtehtajo nadčloveških naporov in zavzetosti, ki jih izkazujejo vsi, ki sodelujejo in polno delujejo v naših prizadevanjih za omejitev in ustavitev epidemije korona virusa.

Poleg tega Vlada pripravlja dodaten paket za razbremenitev gospodarstva. To je zaradi epidemije še posebej prizadeto, zato nova vlada z različnimi ukrepi ves čas nastopa mandata dela na tem, da bi bile posledice čim blažje. Hkrati bo storila vse, kar je v njeni moči, da se bo čim prej po koncu epidemije gospodarstvo zagnalo s polno močjo. ”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu