Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šarec se je pohvalil, da je porabil in ne kupil maske

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 13/03/2022)

Prejšnji premier Marjan Šarec (LMŠ) je danes, ko se država še sooča z velikim pomanjkanjem zaščitnih mask in opreme za zdravnike, na spletnem omrežju sporočil, da je njegova vlada v odstopu sprejela jasen sklep, da morajo blagovne rezerve zagotoviti zaščitno opremo, torej maske in podobno za zdravnike in druge vitalne službe.

Sklep Šarčeve vlade: porabimo rezerve

A sklep, ki ga je nekdanji premier prilepil k temu, govori nekaj drugega: vlada je odločila, da bo rezervna sredstva porabila, blagovnim rezervam pa naročila, naj porabljeno dobijo do konca leta. Torej zelo počasi. Povrhu pa so, kot je opozoril novi premier Janez Janša (SDS) pred tednom pozabili plačati za naročena zaščitna sredstva v okviru EU in zato tudi od tam ni bilo mask.

Šarčevo sporočilo je bilo takšno:

“Iz sklepa Vlade, dne 27.2. je jasno razvidno, da smo na Vladi naročili Zavodu za blagovne rezerve, da zagotovi zaščitno opremo. Spadal je pod ministra Počivalška takrat in spada danes.”

Sklep vlade, precej drugačen vsebine, ki ga je nekdanji premier prilepil k temu sporočilu, s katerim kritizira gospodarskega ministra, pa je takšen:

Da vsebina ni ravno takšna kot to pojasnjuje premier, je opozoril minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. To je odločitev o porabi in ne čim hitrejši nabavi.

Marjan Šarec tik pred izgubo oblasti, v ozadju Zdravko Počivalšek Foto:DZ/ Matija Sušnik

Pa še pozabljivost pri Šabedru

Na še bolj nerodno ozadje pa je opozoril novi šef vlade Janez Janša, ki je povzel, da je tik pred predajo oblasti njegovi vladi ministrstvo za zdravje prejšnje vlade, ki ga je vodil Aleš Šabeder iz stranke prejšnjega premiera Marjana Šarca (LMŠ) pozabilo plačati pol milijona za zaščitne maske naročene v EU in smo ostali brez njih. Sporočilo Janše je bilo o tem takšno:

Položaj rešuje zdaj tudi pomoč vplivnih Slovencev po svetu, ki jih je k pomoči pozval Janša ob prevzemu oblasti. Na enega, Aleksandra Čeferina je opozorila novinarka Nika Kunaver.

Več o Janševem pozivu k pomoči, da bi dobili respiratorje, maske in podobno lahko preberete tukaj: JANŠA: POTREBUJEMO POMOČ, DA REŠIMO ŽIVLJENJA

Kako ocenjujete reakcijo vlade Marjana Šarca na epidemijo, lahko odgovorite v anketi:

Kako ocenjujete reakcije vlade Marjana Šarca na okužbe s koronavirusom?

View Results

Loading ... Loading ...
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (15)

https-spletnicasopis-eu