Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pozno, a vendarle: brez potrdila, da ni okužbe, ni vstopa iz Italije

(Last Updated On: 11/03/2020)

Vlada je ob polnoči sporočila, da je na dopisni seji sprejela sklep o izvajanju kontrole vstopa na meji med Italijo in Slovenijo, ki jo bo začela izvajati 11. marca 2020, ki prepoveduje vstop vsem, ki nimajo potrdil, da niso okuženi s koronavirusom. Novost ne bo veljala le za tovorni promet.

Vlada s tem ukrepom zmanjšuje tveganje za širjenje nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) na območju Slovenije in krepi varovanje zdravja prebivalcev Slovenije.

Tako so zapisali:

“Kontrola vstopa na meji se bo izvajala pri osebah, ki niso slovenski državljani oziroma v Republiki Sloveniji nimajo prijavljenega stalnega ali začasnega prebivališča. Preverjali bodo, ali imajo osebe potrdilo o negativnem izvidu na SARS-CoV-2 (COVID-19), ki jim ga je izdal pristojni organ. Potrdilo bo moralo biti v slovenskem, angleškem ali italijanskem jeziku in ne bo smelo biti starejše od treh dni. Osebi, ki ne bo imela ustreznega potrdila, se bo lahko prepovedal vstop na območje Republike Slovenije.

Kontrola vstopa se ne bo izvajala za tovorni promet.

Minister za zdravje bo za podrobnejšo izvedbo tega sklepa izdal odredbo, v kateri bo med drugim opredeljena tudi ura, kdaj se bo kontrola vstopa začela izvajati.”

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa v letu 2019 deloma sofinancira ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov.
image_pdfimage_print
(Visited 590 times, 1 visits today)

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu