Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Interpelacija: Erjavec poziva Kolar Celarčevo k odstopu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th julij 2017, 06:46 pop

„Pozivamo ministrico naj sama odstopi,“ je po že drugi zahtevi SDS, da mora parlament razpravljati o delu ministrice za zdravje  Milojke Kolar Celarc (SMC), povedal predsednik stranke Karl Erjavec po današnjem srečanju vrha druge največje vladne stranke v gostišču Livada. Erjavec ocenjuje, da odstop ministrice ne bo ogrozil politične stabilnosti in ne bo pomenil padca vlade.

Bo vlada dala sto milijonov že letos?

Erjavec je opozoril, da se o stanju v zdravstvu pogovarjajo tudi v koaliciji, ker so težave številne in velike, od izgub, ki se kopičijo in nezadovoljstva z zakonskimi rešitvami, ki jih ponuja ministrica.  Kolar Celarčeva je v vladi v zadnjih dneh zahtevala, da bi za bolnišnice v proračunu našli več kot sto milijonov evrov dodatka.

“Če bo denar zagotovljen je to le gašenje požara in to hudo gašenje požara, je o dodatnem denarju povedal predsednik odbora za zdravje Tomaž Gantar, ki je predlog sicer komentiral z besedami: „Dobro jutro.“


Mislim, da vlada prav veliko izbire ne bo imele, morala bo zagotovi več kot sto milijonov dodatka  za delovanje bolnišnic, je med drugim ocenil Gantar.
Erjavec pa je povedal, da bo pri Kolar Celarčevi pomembno tudi, kakšen bo odziv predsednika vlade, ki jo je pri prvi interpelaciji močno podprl. „Sam jo še enkrat pozivam, naj res premisli, ali je smiselno, da nadaljuje svoje delo ob takšnem splošnem nezadovoljstvu, je dejal Erjavec, ki je napovedal, da bo del poslancev Desusa interpelacijo zanesljivo podprl.

Več o interpelaciji, o kateri bo državni zbor razpravljal septembra:

SDS v manj kot letu drugič interpelira Kolar Celarčevo

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (7)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu