Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Prepoved zbiranja po državi zaradi Covid19

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2021, 11:02 dop

Odredbo o prepovedi zbiranja na javnih mestih je podpisal in v uradnem listu že objavil minister za zdravje Aleš Šabeder, da bi omejili širjenje koronavirusa. Popoldne je bilo v državi uradno odkritih dvanajst okuženih. Vsi bi se naj okužili v tujini. Zdravstveni dom v Metliki, kjer so odkrili okuženega zdravnika, pa so kar zaprli.

Ljudi tam pa pozivajo, naj se ne zbirajo niti v ožjih krogih, denimo na rojstno dnevnih zabavah.

Po državi je zelo verjetno krepko več kot dvanajst okužb.

Odredba pomeni, da ne bo večjih javnih dogodkov, kjer bi se zbralo več kot petsto (500) ljudi.

Prestavljen je današnji koncert Andrea Bocellija. Pričakovati je, da tudi v Planici ne bo gledalcev.

Iz vlade so sporočili: “Priporočamo, da zaradi povečanega epidemiološkega tveganja organizatorji razmislijo tudi o smiselnosti prireditev z manjšim številom ljudi.”

Premier Marjan Šarec, ki odhaja, je napovedal, da bo sklical tudi svet za nacionalno varnost, ki ga je v preteklosti le v ožji sestavi brez največje stranke v državi SDS Janeza Janše. To je bilo precej neodgovorno.

Šabedrova odredba je takšna:

Sklic sveta za nacionalno varnost je odhajajoči premier Šarec napovedal tako:


Novi šef vlade Janez Janša pa je položaj ocenil tako:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu