Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Janša: “Vaša tišina še vedno odzvanja”

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2021, 11:02 dop

V državnem zboru se je Janez Janša odzval na vpitje na protestih prejšnji teden, da ga je treba ubiti in na transparente, ki so pozivali “Smrt janšizmu”. Pozivanje k umoru so največji mediji javnosti dva dni prikrivali, čeprav so s protestov poročali in je zaradi vpitja posredovala celo policija.

Del govora o tem, ki je tudi o posledicah vstaj nekoč v Mariboru, predstavljam v celoti:

“Povejte mi ene izredne razmere, ki smo jih mi ustvarili. Smo jih pa vsaj dvoje rešili. Prve leta 1991, ko so bile hude izredne razmere, pa smo bili zraven v koaliciji, v, bom rekel, tudi širši takratni politični grupaciji, ki je te razmere rešila, za hvala bogu relativno nizko ceno, drugače se danes ne bi pogovarjali v Državnem zboru samostojne Slovenije.

Leta 2012, ko je bilo treba zategovati pas na številnih področjih, smo mi ustvarjali izredne razmere s tem, ko smo reševali javne finance in skupno dobro? Te izredne razmere so ustvarjali nekateri drugi na tako imenovanih vstajah, kjer so tudi lutke visele obešene iz mostov in tako naprej. Da ne govorim o drugih stvareh.

V Mariboru je bilo en sam večer ranjenih skoraj 100 slovenskih policistov od kock in molotovk, pa niti en protestnik. Še enkrat bom rekel hvala in čast slovenski policiji takrat, ki ni izgubila razsodnosti in je do skrajnosti zadrževala reakcije kljub temu, da so plačali visoko ceno, pa dvomim, da se jim je razen takratne vlade ali kdorkoli še za to takrat zahvalil.

Torej na napačnem koncu se tukaj išče radikalizem. To smo videli tudi v petek na teh žalostnih scenah tukaj sredi Ljubljane, ki so dobile izjemno veliko medijskega prostora, neverjetno, tukaj so osrednji mediji zgolj podžigali tisto proti čemer naj bi se protestiralo, se pravi sovraštvo, bila je repriza tega kar je dogajalo leta 2012 in jaz moram reči, da še vedno odzvanja tišina tistih, ki bi se morali oglasiti, pa se niso.

Če bo na kateremkoli zborovanju v času našega mandata ali dokler bomo mi sedeli v parlamentu kdorkoli, ki je kričal ubijete Šarca, ubijete Mesca, ubijte Židana, Hana, verjemite, se bom jaz oglasil in reagiral tisti trenutek, ko bom za to slišal.

Ko so pa v petek tukaj nosili plakat, kjer so grozili s smrtjo 220 tisoč našim volivcem, pa kričali »ubij Janšo«, pa vaša tišina še vedno odzvanja.”

Na posnetku je Janez Janša v DZ:

Janez Janša Foto: DZ/Matija Sušnik
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu