Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Policija preverja sum kaznivega dejanja ob pozivanju k umoru Janše

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2021, 11:59 dop

Policija mi je po dobrem dnevu odgovorila na prošnjo, da pojasnijo svoje ravnanje in ocenijo petkov protest pred prostori strank SMC in DeSUS, na katerem je bilo slišati tudi pozive k umoru predsednika SDS Janeza Janše.

K umoru bi naj po še nepreverjenih informacijah pozival Ludvik Tomšič.

Protesti so bili pred strankama SMC in DeSUS, ker jim protestniki zamerijo, da bodo s Janševo SDS in NSi Mateja Tonina po odstopu Marjana Šarca (LMŠ) poskusili prevzeti oblast.

Ob oblast bodo s tem ob Šarčevi LMŠ, SD Dejana Židana, SAB Alenke Bratušek in deloma tudi Levica Luke Meseca, ki se je sicer zadnje leto sama razglašala za opozicijo, a je dejansko izvolila Šarčevo vlado in ji dolgo omogočala vladanje.

Pojasnilo policije objavljam v celoti:

“Policija v skladu z zakonsko opredeljenimi nalogami vzdržuje javni red ob shodih, kot je bil petkov prijavljen shod na območju centra Ljubljane.

Policisti so svoje aktivnosti prilagajali glede na dogajanje, pri tem pa skrbeli tako za varovanje javnega reda in miru, za varnost v prometu kot tudi za varnost udeležencev shoda ter ostalih ljudi in premoženja.

Ker je bil shod prijavljen prepozno, 26. 2. 2020, je bilo organizatorju izrečeno opozorilo. Policisti zaradi sumov prekrška, da shod ni potekal skladno s programom, zbirajo obvestila in bodo izvedli ustrezne prekrškovne postopke po Zakonu o javnem zbiranju.

Obravnavali smo tudi kršitev posameznika zaradi motenja shoda po Zakonu o javnem zbiranju, tudi v tem primeru policisti še zbirajo obvestila.

Preverjamo tudi razloge za sum, da so bila na shodu storjena kazniva dejanja, katerih storilec se preganja po uradni dolžnosti, za katera nadaljujemo z zbiranjem obvestil. V tej zvezi smo prejeli tudi naznanilo oziroma prijavo suma storitve kaznivih dejanj, ki jo prav tako obravnavamo.”

Na posnetku je generalna direktorica policije Tatjana Bobnar:

Direktorica policije Tatjana Bobnar Foto: DZ

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu