Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šarec se je “opravičil” SDS za trditev, da se nezakonito financirajo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2021, 11:02 dop

Premier v odstopu Marjan Šarec (LMŠ) je danes objavil dopis odvetnika Francija Matoza, v katerem ga poziva, naj nemudoma prekliče neresnične izjave o stranki SDS Janeza Janše, ki ustvarjajo vtis, da SDS “ravna nemoralno in nezakonito”.

Če izjav ne bo preklical, bodo sprožili postopke proti njemu, je napovedal Matoz s pooblastilom SDS.

Izjave je Šarec izrekel na javni televiziji kot premier v odstopu, da bi zmanjšal možnosti največji stranki v parlamentu, da prevzame oblast, ocenjuje Franci Matoz.

Šarec se je odzval tako:

“Prejel sem “prijazno” pismo s strani odvetnika stranke SDS. Pravi, da sem nedostojno govoril o stranki in da bom prejel tožbeni zahtevek, če se ne opravičim. No, se opravičujem, če sem izrazil svoje mnenje, ki ni osamljeno. Ne nazadnje (še) živimo v svobodni državi. Je pa lepo izražena prihodnost s tem pismom, če bo sestavljena vlada stranke SDS. Me pa očitno že vidijo v opoziciji, glede na to, da so mi poslali na elektronski naslov Državnega zbora. Želja po oblasti je močna.”

Na posnetku je premier, ki je odstopil:

Marjan Šarec Foto:DZ/ Matija Sušnik

Dopis odvetnika Matoza Šarcu je v celoti takšen:

Podtikanja o nezakonitem financiranju strank iz tujine niso nekaj novega v političnem prostoru. O eni od takih zgodb iz časov afere Patria je nedavno presojalo celo ustavno sodišče, ustavni sodnik Rok Čeferin pa je ravnanje opisal tako: “Novinar je v svojem članku zapisal (1) žaljivo in (2) neresnično obtožbo na račun politične stranke, pri čemer se je, in to je v obravnavanem primeru bistveno, (3) zavedal, da ta obtožba ni resnična.”

Več o tem lahko preberete tukaj:

ERJAVEC DEZERTIRAL ŠARCA

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu