Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Nezaupljivi Šarec, ker se mu Počivalšek pogovarja z Janšo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2021, 11:03 dop

“S pogajanji na drugi strani nekako zapravlja zaupanje na naši strani,” se je Marjan Šarec (LMŠ), ki je z odstopom povzročil padec vlade in politično krizo, odzval na odločitev predsednika SMC Zdravka Počivalška, ki se je danes pogovarjal s predsednikom SDS Janezom Janšo, ali bi bilo mogoče sestaviti skupno vlado. Pogovori Počivalška z Janšo se bodo po današnjih prvih tipanjih nadaljevala prihodnji teden.

S svojim odstopom je Šarec avtomatično z vsemi ministri odstavil tudi ministra za gospodarstvo Počivalška.

Odstaviš, potem se pa čudiš

Na posnetku je Šarec, ko je avgusta 2018 prisegel kot premier, a s položaja že v začetku leta 2020 odstopil:

Predsednik LMŠ Marjan Šarec ob podpisu prisege Foto: DZ/Borut Peršolja

Šarčeva nezaupljivost do Počivalška je nekoliko komična, ker je SMC pred EU volitvami pokazal vrata, ko so se pogovarjali o skupnem nastopu, kar je to stranko potisnilo v precejšnje težave.

S svojo listo je SMC pozneje na evropskih volitvah pogorela. Po odstopu Šarca, s čemer je odvzel funkcijo tudi vsem ministrom iz vrst SMC, pa je Šarec presenetljivo razglasil predvolilno povezavo z Zdravkom Počivalškom, za katero pa s to stranko sploh ni bil dogovorjen.

“Partnerje” v SMC je šokiral.

Partnerstvo je Šarec takrat ponudil tudi lokalnim listam, iniciativam in drugim, ki bi bili zainteresirani iti z njim na predčasne volitve.

Počivalšek se je na povečano Šarčevo “nezaupanje” odzval tako:

A scenarij hitrih predčasnih volitev Šarcu s pogovori o oblikovanju vlade Janez Janša zdaj nekoliko ruši. Še bolj pa SMC in DeSUS, ki srečanj nista zavrnili.

V SDS so se danes o prevzemu vlade po padcu Šarčeve pogovarjali tudi s NSi Mateja Tonina in s DeSUS Aleksandre Pivec, ki jo zaradi groženj varuje celo policija.

Janša: Ustavite konje

Pivčevo, kot je včeraj poročala POPTV, policija varuje zaradi pisma z grožnjo s smrtjo, če se bo povezala s SDS in sodelovala pri prevzemu oblasti.

Na grožnje se je Janša odzval s pozivom, ki je naslovljen tudi medijem, naj ustavijo konje:

Na posnetku je Janez Janša s predsednikom republike Borutom Pahorjem:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu