Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pahor išče vladarja po kapitulaciji Šarca

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th februar 2020, 09:38 pop

Po odstopu Marjana Šarca in s tem padcu vlade, ki so jo sestavile LMŠ, SD, SMC, DeSUS in SAB, je predsednik Borut Pahor na posvete povabil vodje poslanskih skupin vseh strank v državnem zboru.

Pri Pahorju bo jutri prvi Daniel Krivec (SDS), ki zastopa daleč največjo stranko v državnem zboru s 26 poslanci, zadnji pa v četrtek Zmago Jelinčič (SNS), ki po prestopu Lidije Ivanuša vodi najmanjšo skupino z vsega tremi.

Na posnetku je Krivec:

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec Foto: DZ

Število poslancev odseva podporo volivcev na volitvah poslancev pred letom in pol, ki je bila takšna:

Pahor se je odločil za pogovore po vrstnem redu uspeha med volivci. Zaradi tega bodo SDS sledile tri stranke, ki jim je ravno propadla vlada. Prvi bo že jutri na pogovoru Brane Golubović (LMŠ -13), v sredo pa še Matjaž Han (SD -10), Igor Zorčič, (SMC -10).

Po predstavnikih vladnih strank bosta v sredo na vrsti Matej Tašner Vatovec iz Levice, ki je z devetimi poslanci padlo Šarčevo vlado postavila in ji dolgo omogočala vladanje, a jo je lani jeseni zapustila. Za Vatovcem bo pri Pahorju Jožef Horvat iz NSI s sedmimi ves čas opozicijskimi poslanci.

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat Foto: DZ/Borut Peršolja

V četrtek pa se bodo pri Pahorju zvrstili še predstavnik obeh predstavnikov narodnosti Felice Žiža in stranke, ki so bolj drobiž: Maša Kociper (SAB -5), Franc Jurša (DeSUS – 5) in na koncu že omenjeni Jelinčič.


       

Brane Golubović (LMŠ) in Zmago Jelinčič (SNS) Foto DZ/Matija Sušnik
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu