Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Smo pred volitvami? SMC se kot “prvoborka” za marihuano čudi, da gre v to smer zdaj LMŠ

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th februar 2020, 09:56 pop

Ministrstvo za zdravje pripravlja nadgradnjo predpisov, ki bodo postavili jasna pravila proizvodnje konoplje v medicinske namene, so danes sporočili iz SMC, ki se je pohvalila, da so bili prva stranka, ki je pri nas predlagala popolno legalizacijo konoplje, torej ne zgolj v medicinske namene.

Zajc prvi za travo, trdi SMC

Kot so zapisali je zakon, ki bi to omogočil, 6.2.2018 v parlamentarno proceduro kot prvopodpisani vložil sedanji minister za okolje in prostor in takratni poslanec SMC Simon Zajc. Zakon bi dovoljeval uporabo konoplje v osebne namene, gojenje konoplje doma v majhnih količinah ter prodajo, so povzeli iz SMC niso pa povedali, da je bil zakon vložen v paketu predvolilnih poslanskih reklamnih podvigov, tik pred zadnjimi predčasnimi volitvami. Mesec dni pozneje je zaradi odstopa Mira Cerarja predsednik republike Borut Pahor razpisal celo predčasne volitve. Cerar je odstopil, ko je vrhovno sodišče odločilo, da mora država ponoviti referendum o drugem tiru, ker je njegova vlada goljufala, ko si je v kampanji pred prvim odločanjem iz državnih rezerv dodelila denar za prepričevanje ljudstva, ki drugim ni bil na voljo.

Na posnetku je nekoč poslanec, danes pa minister Zajec:

Simon Zajc Foto: DZ/Borut Peršolja

“Legalizacijo konoplje smo zapisali tudi v program stranke za parlamentarne volitve 2018,” so danes zapisali iz SMC, ki zase trdi, da je vodilna slovenska stranka na področju prizadevanj za legalizacijo konoplje in njeno uporabo v medicinske namene.

Zakaj gre v to smer LMŠ?

V SMC vse predlagane spremembe, ki gredo v smer legalizacije in uporabe v medicinske namene, podpirajo, a hkrati opozarjajo tudi na nujnost ureditve nadzora in regulacije. Preseneča pa jih nenadna aktivnost stranke LMŠ pri tej tematiki. Kot so zapisali smo doslej z njihove strani slišali predvsem zadržke (sploh v kampanji pred parlamentarnimi volitvami 2018). To aktivnost LMŠ sicer pozdravljajo in se nadejamo dobrega sodelovanja pri urejanju te tematike (tudi z morebitno dodelavo že vloženega predloga iz leta 2018).

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu