Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pri Britofu manj plina, a je še tvegano

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th februar 2020, 09:45 pop

Po nesreči v torek, v kateri sta bila ranjena dva delavca in štirje otrocih, ki so šli mimo, vsi so bili opečeni po eksploziji plina v bližini naselja Britof pri Kranju, je policija danes sporočila, da meritve kažejo, da se je vsebnost plina tudi v zemlji bistveno znižala.

Eksplodiralo je med deli v vodovodnem jašku, kjer plina sploh ne bi smelo biti.

Tako so današnji položaj opisali iz policijske uprave Kranj:

“Določen del zemljine na kraju je odstranjen. Gasilci do nadaljnjega izvajajo kontrole območja, zaenkrat prisotna ostaja tudi policija. Jutri in v torek bodo izvedene nove meritve plinov in predvidoma potem sprejeta odločitev o nadaljnjih korakih. Intervencija na kraju tako neprekinjeno še vedno poteka. Do sedaj smo vsi pristojni na kraju prisotni že od torka. Cesta in območje ostajata zaprta do nadaljnjega.

Na območju in v okolici je še vedno prepovedana uporaba odprtega ognja. Starše otrok nižjih razredov osnovne šole Predoslje prosimo, naj danes z otroci prehodijo spremenjeno šolsko pot in otrokom pokažejo, kje in na kaj naj bodo pozorni, da bodo varno prišli v in iz šole. Vozniki na obvozih pa vozite previdno in omogočite otrokom varno udeležbo v prometu.”

Posnetek kraja intervencije danes na Britofu je posredovala policija:

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu