Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Sodni svet podprl Golobov zakon, s katerim ni bil seznanjen, ker ga (še) ni bilo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th februar 2023, 02:01 pop

V hitri proceduri sprejemanja zakona, s katerim namerava koalicija sodnikom in tožilcem plače jutri povišati za 600 evrov, ker jim je to obljubil Robert Golob, je vladni predlog podprl sodni svet. Predsednik sodnega sveta vrhovni sodnik Vladimir Horvat je v pisni podpori predlogu zakona zapisal, da pa z besedilom zakona, ki ga podpirajo, “še niso bili seznanjeni”. O tem svojem stališču do dodakov Roberta Goloba je sodni svet obvestil tudi javnost na svoji spletni strani. V primerjavi z dokumentom, ki ga je dobil državni zbor, sporočilu za javnost manjka pomembni zadnji stavek, da z zakonom, ki ga podpirajo, niso bili seznanjeni.

Še več, ko so stališče sprejemali, predlog zakona sploh še ni obstajal. Podprli so le prizadevanja vlade zanj.

Stališče so namreč sprejeli že 26.1., torej v četrtek prejšnji teden, ko je vlada zakon po nujnem postopku za vojne, katastrofe ali preprečitev hudih posledic za državo nameravala sprejeti in predlagati parlamentu. A so si na vladi premislili in točke ni bilo niti na dnevnem redu. Sodni svet pa je predlog, ki ga ni bilo, tisti dan podprl. Vsebino predloga so na vladi pozneje spremenili. Med prejemeniki dodatka, denimo, ni več ustavni sodnikov.

Veliko zaupanje: vlada si je premislila in o 600 evrih ni odločala, sodni svet pa je predlog, ki ga ni bilo, podprl

Dokument, ki je objavljen med gradivi državnega zbora in ki je bil poslan kot odgovor na prošnjo predsednice Urške Klakočar Zupančič, da ji pošljejo mnenje o konkretnem predlogu, s katerim jih je tudi seznanila, a se jim najbrž ni dalo ponovno sprejemati še novega stališča, je takšen:

Na spletu je sodni svet svoje stališče o vladnem predlogu, ki ga je sprejel, ko vladnega predloga še ni bilo, ker so točko prestavili, objavil brez zanimivega zadnjega stavka. Tako:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (8)

https-spletnicasopis-eu