Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Korčetova o Nataši: To ni državni udar

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th februar 2020, 09:49 pop

“O državnem udaru tukaj ne bi komentirala. To je kratko malo smešno,” je poslanka LMŠ Jerca Korče ocenila najbolj skrajne odzive iz opozicije na odločitev direktorja Sove Rajka Kozmelja, da komisiji za nadzor obveščevalnih služb ne bo predal dokumentov o zaposlovanju na Sovi brez razpisov.

Korčetova podobno kot Kozmelj

Te dokumente je komisija pričakovala po nenapovedanem nadzoru na Sovi pred tednom, kjer je preverjala, kako je bila v Sovi zaposlena premierjeva znanka Nataša. Kozmelj je ocenil, da komisija za nadzor obveščevalnih služb, ki jo vodi Matej Tonin (NSi), ni pristojna za nadzor zaposlovanj v Sovi in je dokumentacije zaradi tega noče poslati. Korčetova je to argumentacijo danes ponovila in se začudila, kako je lahko Kozmeljev odgovor komisiji za nadzor obveščevalnih služb v medije zašel še preden ga je danes sama dobila kot članice komisije za nadzor teh služb.

Celotno izjavo poslanke LMŠ, ki je članice komisije za nadzor obveščevalnih služb, si lahko ogledate na posnetku:

Za preverjanje zaposlovanja Nataše so se nadzorniki obveščevalnih služb odločili zaradi zgodbe, ki jo je objavil Bojan Požar, da so premier Marjan Šarec, njegov sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec in Kozmelj Nataši uredili službo nekoliko mimo pravil. Požar je trdil celo, da bi naj bila Nataša intimno povezana s Šarcem, a je premier zanikal, da bi imel z njo karkoli. Tako je sporočil Šarec:

“Tokrat mi očitajo zunajzakonsko razmerje, kar pomeni, da so se spet spravili na osebno raven. Omenjena gospa nikoli ni bila zaposlena na občini Kamnik, niti z njo nimam nobenega razmerja. Prav tako pa nisem vršil nobenih pritiskov glede zaposlitve.”

Nadzor, kako je bila zaposlena, je zahtevala SDS Janeza Janše. Posebna skupina štirih poslancev, v kateri so bili predsednik komisije za nadzor obveščevalcev Matej Tonin (NSi), podpredsednik Žan Mahnič (SDS), Zvonko Černač (SDS) in poslanka Monika Gregorčič (SMC) pa je Sovo nenapovedano tudi obiskala in tam ugotovila, de je bila Nataša res zaposlena in da je bila zaposlena brez razpisa, menda na zaupanje šefa obveščevalne službe 

Bo zaposlitve Nataše nadzirala vlada ali opozicija

Kozmelj in Korčetova sta včeraj in danes sporočila, da bi zaposlitev Nataše lahko preverjal le vladni inšpektorat za javne uslužbence. Korčetova je dejala, da bi komisija podobno v primeru suma o nepravilnostih pri finančnem poslovanju o tem obvestila računsko sodišče in ne bi sama opravljala finančnega nadzora.

Drugačnega mnenja je predsednik komisije Tonin, ki je že včeraj ocenil, da k nadzoru nad delom obveščevalnih služb sodi tudi nadzor morebitnih kršitev zakonov pri kadrovanjih. Dodatno izjavo je napovedal za danes popoldan.

Komisija pa bo o ugotovitvah nadzora in nekooperativnosti direktorja Sove Kozmelja govorila prihodnji teden, ko je že sklicana seja tudi o proračunih za obveščevalce za prihodnji dve leti.

Kaj menite o nadzoru zaposlovanja na Sovi, lahko odgovorite v anketi

Je prav, da komisija za nadzor obveščevalnih služb preverja, kako je bila v Sovi zaposlena N.H.?

Loading ... Loading ...
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu