Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kozmelj zavrnil parlamentarni nadzor zaposlitve Lepe Nataše

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd december 2022, 03:24 pop

Po tednu dni težav Komisije za nadzor obveščevalnih služb, ko jim iz obveščevalne službe niso in niso poslali napovedane dokumentacije o zaposlitvah brez razpisov, da bi komisija preverili način zaposlitve premierjeve znanke Nataše, je Sova zdaj sporočila, da nadzornikom dokumentacije ne bo posredovala.

Janša, to si še Ertl ni upal

V Sovi, kot je sporočil njen direktor, menijo, da komisija za nadzor obveščevalnih služb, ki jo vodi Matej Tonin (NSi) ni pristojna za nadzor zaposlovanj direktorja Sove Rajka Kozmelja in da bi zaposlitev Nataše lahko preverjal le vladni inšpektorat za javne uslužbence.

Predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša (SDS), ki je član komisije za nadzor obveščevalcev, se je na odločitev direktorja obveščevalne službe, ki je neposredno podrejen premieru Marjanu Šarcu, odzval tako:

Odzval se je tudi predsednik komisije za nadzor obveščevalcev Matej Tonin (NSi), ki redkeje komunicira po spletnih omrežjih kot Janša ali Marjan Šarec (LMŠ). Tako se je odzval:

Je pa na spletu televizijski novinar in urednik Bojan Krajnc danes pojasnil, kako je v preteklosti Nataša kot samostojna podjetnica med 18.10.2007 in do 28.1.2011 skupaj od javne RTV prejela nekaj čez 40.000 evrov.

Krajnc: Organizirala je publiko

V oddaji Hri-bar je bila Nataša preko http://Avdicije.com najprej ena od statistk v publiki. Pozneje se je s svojim podjetjem prijavila na razpis in kot najcenejša dobila organizacijo publike za eno sezono. Od oddaje Hribar je prejela za to okoli 12.000 evrov, dodatno pa so bila nakazila še od oddaje Piramida, je denar, ki ga pokaže aplikacija Erar, pojasnil Krajnc.

Transakcije so bile takšne:

Krajnc je bil, za tiste, ki ne poznajo dobro zgodovine slovenskega novinarstva, urednik in voditelj Studia City pred Marcelom Štefančičem in bil je, vsaj po moji oceni, tudi boljši, ker je nastopal bolj umirjeno, politično pa je bil precej nepredvidljiv in je na ta način spravljal ob živce politike.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu