Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Premeir zanika, da bi imel kaj z N.H.

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th februar 2020, 09:50 pop

Na poročanje Bojana Požarja o prezaposlitvi “lepe N.H.” iz občine Škofljica na Sovo se je odzval premier Marjan Šarec, ki je zatrdil:

“Omenjena gospa nikoli ni bila zaposlena na občini Kamnik, niti z njo nimam nobenega razmerja.”

Premier tudi trdi, da ni pritiskal ali vplival na zaposlitev N.H. v Sovi.

Je pa pozneje na vprašanja novinarjev premier potrdil, da Natašo H. dobro pozna, nista pa imela stikov zadnje čase, je povedal.

Na zahtevo največje opozicijske stranke je prezaposlitev v Sovo včeraj začela preverjati komisija za nadzor obveščevalnih služb, ki jo vodi Matej Tonin (NSi). Posebna skupina (trojka) poslancev je sinoči že opravila nenapovedan obisk na Sovi, da bi preverila ali je prišlo do zlorab.

Več o nadzoru in o zgodbi Bojana Požarja, na katero se premier odziva, lahko preberete v povezanem članku tukaj.

Celoten odziv, ki ga je predsednik vlade objavil na spletnem omrežju Facebook, je takšen:

“Kakor sem že navajen zadnji dve leti, odkar sem stopil v državno politiko, sem deležen vztrajnih namigovanj in neresnic s strani raznih portalov, povezanih s stranko SDS. Tudi tokrat je tako. Začelo se je z mojo preteklostjo, mojo posvojitvijo in mojim domnevnim tujim poreklom. Tokrat mi očitajo zunajzakonsko razmerje, kar pomeni, da so se spet spravili na osebno raven. Omenjena gospa nikoli ni bila zaposlena na občini Kamnik, niti z njo nimam nobenega razmerja. Prav tako pa nisem vršil nobenih pritiskov glede zaposlitve. Tudi druge stvari, omenjene v članku glede članov mojega kabineta, so namenjene zgolj temu, da bi nas med seboj sprli in ustvarili nezaupanje. Pa nas ne bodo, še bolj bomo grizli! To je vse kurjenje mokrih drv. Kdor se boji vročine, naj ne hodi v kuhinjo, je izrek, ki se ga v kabinetu večkrat spomnimo. Mi se vročine ne bojimo. Tudi govorice, kako smo v koaliciji tik pred razpadom in sprti, ne držijo.Prepričan sem, da je v naši ljubi Sloveniji dovolj resnih problemov, ki jih rešujemo in jih moramo reševati. In to skupaj.”

Celoten odziv Marjana Šarca, ki ga je objavil pred slabo uro, je takšen

Kaj menite o odločitvi Komisije za nadzor obveščevalcev, ki je zaposlitev N.H. začela preverjati, lahko odgovorite v anketi:

Je prav, da komisija za nadzor obveščevalnih služb preverja, kako je bila v Sovi zaposlena N.H.?

Loading ... Loading ...

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu