Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šarec bo popoldan razkril, koga ponuja za novo Violeto Bulc

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 21st avgust 2019, 10:10 dop

“Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo danes ob 13. uri v malem novinarskem središču na Gregorčičevi 25 podal izjavo za medije v zvezi z izbiro kandidata za evropskega komisarja iz Slovenije.”

Tako so iz vlade pravkar napovedali, da bo premier javnosti razkril, koga namerava vlada ponuditi za evropskega komisarja. To vlogo je zadnja leta opravljala Violeta Bulc (SMC), ki je komisarka postala, ko je slab nastop na zaslišanju pred evropskim parlamentom odnesel Alenko Bratušek, ki se je kot šefica vlade, ki je po razpadu stranke PS in volilnem porazu še opravljala posle, za ta dobro plačan in pomemben položaj pred petimi leti ponudila sama.

Na posnetku je Violeta Bulc:

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc Foto: DZ/Borut Peršolja

Pred Bulčevo je bil iz časov Janeza Drnovška slovenski komisar doslej le še Janez Potočnik, ki je vodil področje okolja. Neuradno je bilo zadnje čase slišati, da bi država tokrat lahko dobila področje širitve EU, kar je v času, ko se dogaja izstopanje Velike Britanije nekoliko manj zanimiv resor, še posebej, ker večje evropske države trenutno ne kažejo navdušenja za hitro vključevanje balkanskih držav, ki še niso v EU ali sicer širitev na vzhod.

Gre pa za vendarle za izjemno pomembno funkcijo, komisar ima že plačo, ki je z več deset tisoč evri neto v razredu seštevka polovice vseh slovenskih evropskih poslancev skupaj.

Včeraj v evropskem parlamentu s tesno večino izvoljena šefica nove evropske vlade Ursula von der Leyen, ki prihaja iz vrst evropske ljudske stranke, je povedala, da pričakuje moške in ženske kandidate za pozicije komisarjev, da bi lahko izbirala.

O predlogu vlade, kdo bi lahko bil komisar, bodo, čeprav so formalno že počitnice, ko načeloma ne delajo, razpravljali tudi še poslanci.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu