Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ermenčeva molči o vsebini ovadbe proti Škerbincu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd oktober 2019, 07:17 pop

Komu je ustno ovadila generala Miho Škerbinca in kaj je vsebina ovadbe, načelnica generalštaba Alenka Ermenc javnosti še ni pripravljena razkriti. Včeraj, to je dan pred za danes načrtovanim zaslišanjem Ermenčeve pred komisijo za nadzor obveščevalnih služb, so mi iz obrambnega ministrstva odgovorili, da “je zadeve v postopku” in zato načelnica generalštaba o ovadbi Škerbinca, ki ga je z obrambnim ministrom Karlom Erjavcem pred tem odstavila, ne bo nič pojasnjevala javnosti.

O poročilu obveščevalne službe, ki je na zahtevo Erjavca nastalo po zaslišanju nekaj ducatov vojakov in oficirjev, pa so z ministrstva v odgovoru zapisali, da je označen z oznako tajno. O tem poročilu bodo danes Ermenčevo zasliševali nadzorniki obveščevalcev, ki bodo, kot so jo povabili, kot so napovedal “Zaradi razjasnitve dejstev v zvezi z opravljenim nadzorom KNOVS na sedežu OVS MORS z dne 23. 4. 2019.”

To, da je poročilo obveščevalne službe označeno kot tajno, ni presenečenje. Dilema pa je, ali si ugotovitve obveščevalne službe, kaj se vojaki pogovarjajo o zdravju Ermenčeve, zaslužijo oznake zaupnosti. Sploh, če te ugotovitve postanejo predmet sodnega postopka, ki ga je sprožila prav načelnica, kjer ima obtoženi pravico do obrambe in torej najbrž že sme izvedeti, česa je obtožen. Pa javnost, če je to bil eden od razlogov za odstavitev poveljnika sil vojske, najbrž tudi.

Obrambni minister Karl Erjavec je prejšnji teden napovedal, da bo v petek v interpelacijski razpravi predlagal zaprtje seje, da bi lahko razkril zaupnost naše oblasti, kaj je o domnevnih zdravstvenih težavah načelnice po ugotovitvah tajne službe menda govoril Škerbinc.

No, načelnica bo priložnost povedati več imela že na današnjem zaslišanju pred nadzorniki obveščevalcev, ki bo v tihi sobi državnega zbora. Zaupno, torej.

Da je bila Ermenčeva na bolniški, je znano dejstvo. Kakšna so strogo zaupna ugibanja po hodnikih naših oblasti o razlogih in tipu njene bolezni, pa je novinar Bojan Požar zadnje dni zapisal tako:

“Po naših zanesljivih informacijah, ki nam jih je potrdilo več virov, naj bi se namreč Ermenčeva “zlomila” prav na sestanku pri Erjavcu. Ker ni šlo za formalni kolegij, nam še ni uspelo pridobiti zapisnika, če sploh obstaja, šlo pa naj bi za sestanek 8. marca (petek in kakšno naključje, ravno na dan žena?!), kjer naj bi prišlo do hudega verbalnega spora med Ermenčevo in visoko uradnico iz notranje revizije ministrstva za obrambo Mojco Ferjančič Podbregar, sicer ženo nekdanjega direktorja Sove, kratkotrajnega predsednika LDS in upokojenega generala Iztoka Podbregarja. Dami naj bi se sprli zaradi tistega famoznega 19-odstotnega dviga plač za (nekatere) pripadnike slovenske vojske, zaradi prepira naj bi Erjavec sestanek celo prekinil ter Ermenčevo in Ferjančič Podbregarjevo poslal iz pisarne. Tako naši viri in upajmo, da se minister Karl Erjavec glede tega ne bo spet (z)lagal.Po tem sestanku naj bi Ermenčeva šla na pregled k pristojnemu zdravniku (psihiatru), potem pa odšla na skrivnostno bolniško ter odpovedala številne pomembne obveznosti”

Odgovor, da javnost ne sme vedeti več, je takšen:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu