Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Janković se je k Florjančiču in Lebedjevu povabil sam

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd oktober 2019, 07:34 pop

Na vrhovnem sodišču so danes zjutraj v službi za odnose z javnostjo le odzvali na telefonski klic in pojasnili, da je bila dan prej vodja službe Tina Brecelj zaradi zdravstvenih težav odsotna in je zaradi tega telefon zvonil v prazno. Napovedali so, da bodo hitro odgovorili tudi na vprašanje, ki sem jim ga poslal prejšnji teden v petek popoldan, ali je bil ljubljanski župan Zoran Janković v četrtek zvečer res na večerji z vrhom slovenskega in ruskega sodstva in ali ga je na to večerjo povabil predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič.

Ni bil na večerji, je bil pa tam

Odgovor so pol ure pozneje tudi poslali in pojasnili, da mestna občina Ljubljana ni bila organizator svečane večerje v restavraciji Strelec na ljubljanskem gradu, župan Zoran Janković ni bil med vabljenimi in se večerje ni udeležil. Zapisali pa so še:

“Je pa bil v tistem času tam in je pozdravil vse goste restavracije.”

Na večerji, ki je stala tisoč evrov, so bili šef ruskega vrhovnega sodišča Vjačeslav Lebedjev, ruski veleposlanik Doku Gapurovič Zavgajev, predsednik vrhovnega sodišča Florjančič, podpredsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević, generalni državni tožilec Drago Šketa

Po obisku šefa ruskega vrhovnega sodišča prejšnji teden tik pred evropskimi volitvami zunanji minister Miro Cerar (SMC) danes in jutri gosti še pomembnega političnega predstavnika Rusije: zunanjega ministra Sergeja Lavrova, ki ga bosta sprejela tudi predsednik republike Borut Pahor in premier Marjan Šarec.

Celoten odgovor iz vrhovnega sodišča je takšen:

“Ob obisku delegacije Vrhovnega sodišča Ruske federacije je bila organizirana svečana večerja na Ljubljanskem gradu, restavracija Strelec. Mestna občina ni bila soorganizator dogodka, ljubljanski župan ni bil med vabljenimi in se večerje ni udeležil. Je pa bil v tistem času tam in je pozdravil vse goste restavracije.

Na svečani večerji, katere cena je bila 1085 Eur, so bili povabljeni: Predsednik Vrhovnega sodišča Ruske federacije, veleposlanik Ruske federacije v RS, generalni direktor Sodnega departmaja pri Vrhovnem sodišču Ruske federacije, svetovalka v Veleposlaništvu Ruske federacije v RS, podpredsednik Vrhovnega sodišča RS, generalni državni tožilec, vrhovna sodnica Marjeta Švab Širok, vodja urada predsednika Vrhovnega sodišča RS in tolmačka za ruski jezik, ter seveda gostitelj predsednik Vrhovnega sodišča RS. Plačnik je bilo vrhovno sodišče.”

Zoran Janković in ruski predsednik Vladimir Putin. Posnetek je, ko je bil Janković na obisku v Moskvi, objavila mestna občina Ljubljana
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (11)

https-spletnicasopis-eu